Het idee zat al een tijdje in mijn hoofd om de saus van de patatas bravas voor een gerecht met gnocchi te gebruiken. Dat leek mij namelijk ook een heerlijke combi! En Gnocchi zijn sowieso hartstikke lekker.Dus zo is dit heerlijke Spaans-Italiaans recept voor gnocchi tot stand gekomen! En voor de Italiaanse smaken, en om het pittige paprikapoeder te compenseren, voeg ik wat kleine stukjes mozzarella toe. Past er heerlijk bij!
Dit gerecht is vrij snel klaar. Dat komt vooral doordat ik kant-en-klare gnocchi gebruik. Ik vind dat ik ook eens een keer zelf gnocchi moet maken, maar dat komt nog wel een keertje. Voor nu vind ik dit in ieder geval een heerlijk simpel en snel gerechtje. Met lekker veel pit! Ik gebruik in ieder geval altijd pittig paprikapoeder. Ben je dus niet zo van het pittig eten? Gebruik dan mild of zoet paprikapoeder, daarmee is het ook heerlijk! Maar wel wat minder pittig 🙂
Als je nog nooit gnocchi hebt gehad, is dit zeker een leuk receptje om het mee te proberen. Heb je al wel eens gnocchi gehad en ben je fan? Dan heb ik ook nog een ander superlekker receptje met gnocchi. En dan raad ik je zeker aan om die ook eens te proberen! Ik ben in ieder geval fan!
Smakelijk! 😉
Gnocchi met bravas saus en mozzarella
Ingrediënten
- 200 gram gerookt spek (aan een stukje)
- 250 gram gnocchi
- 1 bakje mini mozzarella
- zout en peper
Bravas saus
- klontje boter
- 1 el olijfolie
- 1 sjalotje
- 2 teentjes knoflook
- 2 el bloem
- 2 el paprikapoeder zoet en/of pittig
- 1 kopje runderbouillon (ongeveer 100 – 150 ml)
- 80 ml kookroom
Instructies
- Snijd het stukje spek in blokjes en bak dit in een wokpan totdat er wat vet vrijkomt.
- Kook ondertussen de gnocchi net gaar zoals op de bereidingswijze op de verpakking staat aangegeven. Meestal zijn deze zo klaar (als ze boven gaan drijven).
- Bak de gnocchi mee met het spek totdat het spek mooi krokant is en de gnocchi een mooi bruin krokant laagje hebben. Zet het vuur lager en maak de bravas saus.
Bravas saus
- Maak de saus door de sjalot en knoflook schoon te maken en te snipperen. Bak dit in het blokje boter en 1 el olijfolie totdat de sjalot glazig is. Voeg dan de bloem en het paprikapoeder toe. Roer goed door en bak de bloem een paar minuutjes mee totdat deze gaar is.
- Is het mengsel te droog? voeg dan een klein scheutje water toe. Voeg (als de bloem gaar is) de runderbouillon en de kookroom toe en kook in tot de gewenste dikte. Te dik? Voeg nog wat bouillon toe. Te dun? Kook de saus nog even wat verder in.
- Roer de saus door de gnocchi en breng op smaak met peper en zout. Snijd de mini mozzarella in 2'en of 4'en en roer ze door de saus. Serveer direct (bijvoorbeeld met een frisse salade).
Zou je hier ook groenten aan kunnen toevoegen (naast de knoflook en de sjalot)? Zo ja, welke stel je voor?
Dan zou ik voor (cherry)tomaatjes gaan, lijkt mij er persoonlijk het lekkerst bij. Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon een salade bij eten!