Wortelsoep met gember en sinaasappel

Wortelsoep met gember en sinaasappel

Soep is altijd lekker toch? Wij eten soep vaak als hoofdgerecht. Als je daar een stokbroodje met wat pesto of zelfgemaakte kruidenboter bij eet, heb je echt wel een volwaardige maaltijd. Maar als voorgerechtje is soep natuurlijk ook altijd goed! Een simpele maaltijd voor een doordeweekse avond of misschien voor een snelle lunch? Dat is deze wortelsoep zeker!

Een combinatie die in mijn ogen altijd goed samen gaat, zijn wortel, sinaasappel en gember. In deze soep dus ook een match made in heaven! Een heerlijke frisse en zoete soep, die qua smakmakers alles wel in huis heeft. Ik had de soep nog geprobeerd met een beetje pesto er in, maar dat heeft deze wortelsoep helemaal niet nodig. De smaken van de gember en sinaasappel geven de wortelsoep namelijk al zoveel smaak, dat je een perfect op zichzelf staand gerechtje hebt.

Ben jij net als ik en eet je soep graag als hoofdgerecht? Dan is dit echt een topper en een heerlijk simpel recept om na je werk te maken. Eet je deze wortelsoep liever als voorgerechtje? Kijk dan voor een aansluitend Aziatisch hoofdgerecht. Dit is namelijk een heerlijke introductie van je diner, met een heerlijke tint van gember.

Smakelijk!

Wortelsoep met gember en sinaasappel

Wortelsoep met gember en sinaasappel

Voorbereiding 10 min
Bereiding 25 min
Totale bereidingstijd: 35 min
Porties: 4 personen

Extra benodigdheden

  • staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten

  • 1 kg wortels
  • groentebouillon
  • stukje gember
  • 1 sinaasappel
  • 1 el gembersiroop
  • zout en peper

Instructies

  • Schrap de wortels en snijd ze in even grote stukken. Doe de stukjes wortel in een pan en vul met bouillon totdat de wortels net onder staan. Kook de wortels in ongeveer 20 minuutjes zacht.
  • Maak de gember schoon en rasp deze. Pureer de gekookte wortels met de bouillon, geraspte gember, het sap van 1 sinaasappel en de gembersiroop in een keukenmachine tot een mooie gladde soep. Wil je de wortelsoep dunnen hebben? Voeg dan nog wat kokend water toe. Breng de soep vervolgens op smaak met peper en zout. Lekker met een stokbroodje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *