Wortelsoep met chorizo

Wortelsoep met chorizo

Na onze vakantie wilden we weer een klein beetje gezonder doen. Dat betekent niet meteen alleen maar groenten en salades eten, maar dat betekent voor ons vooral even wat minder vlees eten en wat minder zware gerechten eten. Manlief besloot dus dat een soepje wel een goed idee zou zijn!

Nou heb ik dus een flinke spreadsheet met al mijn receptideeën en als manlief iets uitkiest, gaat ie op zoek in die lijst. En daar kwam het idee voor deze wortelsoep ook vandaan. Een beetje Spaans georiënteerd door het paprikapoeder en de chorizo, maar verder heb ik vooral gekeken welke smaken goed bij elkaar passen.

En daar kwam deze heerlijke wortelsoep uit! Met krokant gebakken stukjes chorizo. Niet zo veel, maar net genoeg om een lekker krokant zoutje aan de soep toe te voegen. Wij aten deze soep als hoofdgerecht, maar hij lijkt me ook heel erg geschikt als voorgerecht. Serveer dan gewoon wat minder. In dat geval heb je zeker genoeg voor 8 tot 10 personen.

Smakelijk!

Wortelsoep met chorizo en crème fraîche
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Wortelsoep met chorizo

Voorbereiding 15 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 45 min
Porties: 6 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • staafmixer

Ingrediënten

Wortelsoep

  • 1 grote ui
  • klontje boter
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kilo wortels
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el gemalen komijn
  • 1,5 liter groentebouillon (op basis van 3 blokjes)
  • peper en zout

Garnering

  • 100 gram chorizo
  • crème fraîche
  • verse peterselie

Instructies

  • Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit de boter in een diepe soeppan en fruit deze een paar minuutjes.
  • Maak ondertussen de knoflook schoon, snipper deze ook en voeg toe aan de pan, bij de ui. Bak ook ongeveer een minuutje mee.
  • Schrap de wortels en snijd de uiteinden er vanaf. Snijd de wortels in pakjes. Voeg deze toe aan de pan en bak ook even mee.
  • Voeg dan de tomatenpuree, paprikapoeder en komijn toe en bak ook een minuut of 2 mee. Vul de pan aan met de groentebouillon en kook de wortels in zo'n 20 minuutjes zacht.
  • Snijd ondertussen de chorizo heel fijn. en bak in een pannetje (zonder boter/olie) uit totdat de chorizo lekker donker en knapperig is. Laat uitlekken op keukenpapier. Klop ook alvast de crème fraîche los.
  • Pureer na 20 minuutjes koken de wortelsoep tot een mooie gladde soep. Serveer met wat crème fraîche er op en bestrooi met wat uitgebakken chorizo. Garneer met wat verse peterselie en zwarte peper.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling