Bruschetta pastasalade

Bruschetta pastasalade

Eigenlijk kun je elk gerecht wel omtoveren tot een salade. Gewoon om er een keer een iets gezondere variant op te maken 🙂 Deze keer ging ik voor de simpele Italiaanse bruschetta, maar dan dus in salade vorm! Een pastasalade wel te verstaan, met een bruschetta-mengsel en heerlijke zelfgebakken croutons van stokbrood, waar je normaal gesproken de bruschetta op zou serveren.

En ik vond het heerlijk! Oké misschien niet de meest gezonde salade, want pasta én brood, maar wel een érg lekkere salade! En zo maak je van een antipasti gerechtje toch een heerlijk hoofdgerecht! Want deze pastasalade vult je echt voldoende om dit gewoon lekker als hoofdgerecht te eten. Eventueel kun je het natuurlijk ook bij een barbecue of iets dergelijks als bijgerecht serveren. Maar voor mij was het prima als hoofdgerecht!

Dit soort gerechten vind ik echt perfect als je gewoon niet te zwaar wil eten. Dit is ondanks de pasta en het brood, namelijk toch een vrij licht gerecht. Als ik ga sporten na een maaltijd als deze, ga ik in ieder geval een stuk beter dan na een bak curry of stoofvlees bijvoorbeeld :p En na een lange werkdag heb ik sowieso nooit echt zin om lang in de keuken te staan en zwaar te eten. Dan is dit een perfecte oplossing dus!

Smakelijk 🙂

Bruschetta pastasalade met croutons van stokbrood
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Bruschetta pastasalade

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 250 gram korte pasta bijvoorbeeld pipe rigate

Croutons

  • 1 stokbrood
  • scheutje olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Bruschetta salade

  • 1 kilo romatomaten
  • scheut goede olijfolie (extra vierge)
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • flinke bos basilicum
  • 1 zakje rucola
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente in ruim gezouten water.
  • Spoel de pasta met koud water af na het koken, zodat deze niet door gaart.

Croutons

  • Snijd de helft van het stokbrood in kleine blokjes voor de croutons. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak hier de stukjes stokbrood in.
  • Breng op smaak met wat peper en zout. Maak een teentje knoflook schoon en roer dit door de croutons in de pan. Bak totdat de croutons mooi donkerbruin en geroosterd zijn.

Bruschetta salade

  • Zet een grote pan kokend water klaar én een grote kom met ijskoud water. Kerf de tomaten kruislings aan de boven- en onderkant in met een scherp mes.
  • Leg ze zo'n 30 seconden tot een minuut in het kokend water en leg ze daarna in het ijskoud water.
  • Je ziet als het goed is nu de velletjes wat opkrullen waar je de tomaten hebt ingesneden.
  • Trek nu het velletje van alle tomaten (gooi dit weg).
  • Verwijder daarna alle pitjes (gooi dit ook weg) uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng dit met een flinke scheut olijfolie
  • Maak de sjalot en 2 teentjes knoflook schoon en snipper dit zo fijn als je kunt. Roer dit door de tomatenblokjes heen.
  • Haal de blaadjes van de basilicumtakjes en roer dit samen met de rucola door de tomaten.
  • Roer de pasta er doorheen, breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de croutons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.