Caprese pastasalade

Caprese pastasalade

Ik houd denk ik zo van de Italiaanse keuken omdat het eten zo simpel, maar toch zo lekker is. Een caprese salade is natuurlijk al mega simpel (en lekker) en deze pasta caprese salade is al niet veel moeilijker. Met maar een paar extra ingrediënten zet je namelijk een prima avondmaaltijd op tafel. Lekker op een warme dag of bijvoorbeeld als je wat lichter wil eten omdat je gaat sporten.

Bij zo’n simpele maaltijd als dit is het wel belangrijk dat je echt voor goede ingrediënten kiest. Zo zou ik bijvoorbeeld zeker geen mozzarella gebruiken waar niet specifiek bij staat dat het buffelmozzarella is. Het smaakverschil is namelijk zó groot. En ook tussen verschillende soorten buffelmozzarella is het verschil enorm. Ik gebruikte deze mozzarella en die beviel me heel erg goed. Kies dus alsjeblief niet voor de goedkoopste mozzarella die je kunt vinden, want dat komt de smaak zeker niet ten goede!

Hetzelfde geldt voor de olijfolie en balsamico azijn. Goede olijfolie kun je vaak in de supermarkt nog wel vinden, goede balsamico azijn vind ik een stuk lastiger. Mocht er iemand tips hebben, dan zijn die van harte welkom! Ik ben namelijk nog steeds druk op zoek 🙂

Smakelijk!

Caprese pastasalade
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Caprese pastasalade

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram orecchiette pasta
  • 80 gram pijnboompitjes
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 1 flinke bol buffelmozzarella
  • flinke bos verse basilicum
  • zakje veldsla
  • scheut goede olijfolie
  • goede balsamico azijn

Instructies

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente (beetgaar) in ruim gezouten water. Spoel de gekookte pasta goed af met koud water.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Laat afkoelen en zet opzij totdat je het nodig hebt.
  • Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de mozzarella in stukjes en haal de blaadjes basilicum van de steeltjes af. Meng dit allemaal met de pasta en de veldsla. Schenk hier wat goede olijfolie overheen en hussel even goed door elkaar.
  • Strooi er dan de pijnboompitjes overheen en garneer met wat goede balsamico azijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.