Confit de canard burgers

Confit de canard burgers

Sinds ik een keer confit de canard uit blik heb geproefd ben ik om. Dit is zo smaakvol, zacht en makkelijk om iets lekkers mee te maken! Nadat ik er heerlijke zelfgemaakte tortellini mee had gemaakt, had ik nog 2 eendenbouten over. Daar maakte ik vervolgens deze heerlijke confit de canard burgers van!

Super simpel, maar oh zo lekker! Eigenlijk zit het enige werk in het smoren van de zoete uien. De eend is eigenlijk al klaar en verwarm je alleen maar even. Voor de rest is het een kwestie van de uien mooi zoet en gaar krijgen en je burger beleggen.

En natuurlijk frietjes bakken als je die er bij gaat eten. Ik at er gewoon simpele frietjes uit de airfryer bij. Maar je kunt er ook deze heerlijke zoete aardappelfrietjes bij maken. Die zijn ook vrij simpel om te maken en smaken heerlijk met wat trufelmayo! Afhankelijk natuurlijk van hoeveel tijd en zin je hebt 😉

Smakelijk!

Confit de canard burger met truffelmayo
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Confit de canard burgers

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 hamburgers
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Gesmoorde uien

  • 2 uien
  • flinke klont boter
  • 1 tl suiker
  • 1 el balsamico azijn

Confit de canard burgers

  • truffelmayonaise
  • 1 zakje veldsla
  • 4 plakjes cheddar kaas
  • 4 hamburgerbroodjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de eendenbouten uit het vet en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat (of in een grote ovenschaal/braadslee). Bak de eendenbouten zo'n 10 tot 15 minuten in de oven totdat ze wat knapperiger zijn.

Gesmoorde uien

  • Maak de uien schoon en snijd deze in ringen. Verhit de boter in de pan en stoof de uienringen op laag vuur met de suiker en balsamico azijn totdat ze heerlijk zacht en zoet zijn. Dit duurt ook ongeveer een kwartier.

Confit de canard burgers

  • Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en grill de snijkanten in een droge grillpan totdat je de grillstrepen ziet.
  • Smeer beide kanten van de broodjes in met truffelmayonaise. Verdeel wat veldsla over het onderste broodje.
  • Trek de confit de canard met twee vorken uit elkaar en verdeel het eendenvlees over de veldsla op de burgers. Verdeel hier de gesmoorde uien overheen.
  • Leg er een plakje cheddar op en dek af met de bovenkant van het hamburgerbroodje. Lekker met (zoete aardappel) frietjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.