Zelfgemaakte frieten zijn altijd goed! En wat dacht je van zelfgemaakte friet van zoete aardappel? Dat is toch helemaal top?! En zelf frietjes maken is helemaal niet moeilijk. Je moet alleen het geduld hebben om ze twee keer te bakken. Verse frietjes moet je namelijk wel even voorbakken, maar dat is zo gedaan!
Doordat je de frietjes voorbakt, worden ze zacht van binnen en lekker knapperig van buiten. Zelfs zoete aardappelfriet wordt dan knapperig. Ik vind zoete aardappelfriet namelijk heerlijk! Maar telkens als ik ze in de oven maakte, werden ze zo slap.. Dus ik ben toch maar overgestapt op frituren. En eerlijk, dat is gewoon veel lekkerder dan zoete aardappelfriet uit de oven.
Toch vind ik het nog een uitdaging om ze ook lekker krokant uit de oven te krijgen, dus dat gaan we zeker nog eens proberen! Maar voor nu eerste deze heerlijke zoete aardappelfrietjes uit de frituur. Heerlijk met een Vlaamse stoofschotel, ik ben namelijk dol op frietje stoofvlees! Of eet er een lekkere burger bij, ook altijd goed!
Smakelijk 😉
Zoete aardappelfrietjes
Extra benodigdheden
- frietpan
Ingrediënten
- 4 grote zoete aardappels
- zout
Instructies
- Schil de aardappels en snijd ze in dunne frieten. Was ze goed af en laat ze uitlekken op een droge theedoek.
- Zet de frietpan aan op 150 graden. Als deze warm is, kun je de frieten voorbakken. Dit doe je in 4 minuten. Haal de frietjes er dan uit en laat uitlekken in een vergiet met keukenpapier.
- Verhoog de temperatuur van de frietpan vervolgens naar 180 graden en bak de frieten in 5 minuten lekker knapperig.
- Laat in een vergiet op keukenpapier uitlekken en bestrooi met wat zout.
Bedank ik ga het uitproberen
Klinkt makkelijk
Voor het eerst zoeteaardappel op deze mannier gemaakt. Smaakte erg goed. Bedankt.
Fijn dat het je beviel! ?
Ik heb verse zoete aardappel friet bij Lidl gekocht. Maar die zijn na 1 minuut frituren al gaar en donker.
Hoi Dineke,
Die zijn dat waarschijnlijk al een keer voorgebakken. Als ik dit recept aanhoud voor zelf gesneden zoete aardappelfrieten komen ze er namelijk precies goed uit!
De frietjes in de oven waren een teleurstelling, maar op deze manier zijn ze heerlijk
Wat fijn om te horen! Sinds ik weet dat ze op deze manier zo lekker zijn, maak ik ze ook niet meer anders 🙂
Heerlijk op deze manier…ze smaken een soort van naar oliebollen! Variatietip: na het bakken zeezout erover, op een bordje leggen en parmesan grof erover raspen en 30 sec in de magnetron om te laten smelten. Truffelmayo erbij en smullen maar! ( of geen mayo kan ook)
Ohh yumm dat klinkt ook fantastisch lekker ja!
Doe je ze na 4 minuten op 150 graden even uit de pan tot deze naar 180 is verwarmd??
Ja, inderdaad! 🙂
Kan dit ook in zonnebloemolie?
Dat kan ook ja!
Zoete aardappelfrietjes met truffelmayonaise, HEEEEERLIKK
Bedankt voor je reactie!