Zoete aardappelfrietjes uit de frituur

Zoete aardappelfrietjes

Zelfgemaakte frieten zijn altijd goed! En wat dacht je van zelfgemaakte friet van zoete aardappel? Dat is toch helemaal top?! En zelf frietjes maken is helemaal niet moeilijk. Je moet alleen het geduld hebben om ze twee keer te bakken. Verse frietjes moet je namelijk wel even voorbakken, maar dat is zo gedaan!

Doordat je de frietjes voorbakt, worden ze zacht van binnen en lekker knapperig van buiten. Zelfs zoete aardappelfriet wordt dan knapperig. Ik vind zoete aardappelfriet namelijk heerlijk! Maar telkens als ik ze in de oven maakte, werden ze zo slap.. Dus ik ben toch maar overgestapt op frituren. En eerlijk, dat is gewoon veel lekkerder dan zoete aardappelfriet uit de oven.

Toch vind ik het nog een uitdaging om ze ook lekker krokant uit de oven te krijgen, dus dat gaan we zeker nog eens proberen! Maar voor nu eerste deze heerlijke zoete aardappelfrietjes uit de frituur. Heerlijk met een Vlaamse stoofschotel, ik ben namelijk dol op frietje stoofvlees! Of eet er een lekkere burger bij, ook altijd goed!

Smakelijk 😉

Zoete aardappelfrietjes uit de frituur
Pin recept Delen op Facebook
4.69 van 19 stemmen

Zoete aardappelfrietjes

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 4 minuten
Totale bereidingstijd: 24 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • frietpan

Ingrediënten

  • 4 grote zoete aardappels
  • zout

Instructies

  • Schil de aardappels en snijd ze in dunne frieten. Was ze goed af en laat ze uitlekken op een droge theedoek.
  • Zet de frietpan aan op 150 graden. Als deze warm is, kun je de frieten voorbakken. Dit doe je in 4 minuten. Haal de frietjes er dan uit en laat uitlekken in een vergiet met keukenpapier.
  • Verhoog de temperatuur van de frietpan vervolgens naar 180 graden en bak de frieten in 5 minuten lekker knapperig.
  • Laat in een vergiet op keukenpapier uitlekken en bestrooi met wat zout.

15 reacties

    • Hoi Dineke,

      Die zijn dat waarschijnlijk al een keer voorgebakken. Als ik dit recept aanhoud voor zelf gesneden zoete aardappelfrieten komen ze er namelijk precies goed uit!

  1. 5 sterren
    Heerlijk op deze manier…ze smaken een soort van naar oliebollen! Variatietip: na het bakken zeezout erover, op een bordje leggen en parmesan grof erover raspen en 30 sec in de magnetron om te laten smelten. Truffelmayo erbij en smullen maar! ( of geen mayo kan ook)

4.69 from 19 votes (15 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.