Italiaanse hamburger met zelfgemaakte pesto en mozzarella

Italiaanse kipburgers met zelfgemaakte pesto

Zelf hamburgers maken is helemaal niet moeilijk. Je kunt zelfs zelf gezonde hamburgers maken door kippenvlees te gebruiken. Dit is een stuk minder vet, maar nog steeds erg mals en lekker. Voor zelfgemaakte kipburgers gebruik ik altijd kippendijen. Hier zit nog lekker veel vet, aan wat het gehakt extra lekker maakt.

Qua kruiden vind ik ook dat kippengehakt van kippendijen niet veel nodig heeft. Dit vlees heeft namelijk van nature al een heerlijke smaak. Ik kruid het dus enkel met wat zout en peper en gedroogde Italiaanse kruiden. Daarna vorm ik er mooie kipburgers van.

Deze hamburgers zijn geïnspireerd op de Italiaanse keuken. Ik gebruik in dit recept namelijk mozzarella, tomaat en zelfgemaakte pesto. Zelf pesto maken is namelijk ook helemaal niet moeilijk. Sinds ik voor het eerst zelf pesto heb gemaakt, koop ik het eigenlijk nooit meer uit een potje. Soms, als ik echt heel lui ben, koop ik het op de markt. Maar ook dan heb je een verse. Echter niet door jezelf gemaakt, maar door iemand anders.

Ik ben benieuwd wat jij van deze zelfgemaakte kipburgers vind! Ik vind ze heerlijk en het blijft daardoor dan ook een recept dat ik zeker vaker ga maken. Vooral in de zomer is dit lekker: verse kipburgers van de barbeque.

Serveer deze Italiaanse kipburgers met een salade en zelfgemaakte frieten van zoete aardappel. Of lekkere dikke frieten uit de frituur.

Smakelijk!

Italiaanse hamburger met zelfgemaakte pesto en mozzarella
Pin recept Delen op Facebook
5 van 3 stemmen

Italiaanse kipburgers met zelfgemaakte pesto

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 50 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Hamburgers

  • 600 gram kippendijen of kipgehakt
  • zout en peper naar smaak
  • 2 el gedroogde italiaanse kruiden
  • 1 bol mozzarella
  • 1 vleestomaat
  • zakje rucola
  • 4 hamburgerbroodjes

Pesto

  • 1 basilicumplantje
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram pijnboompitten
  • 75 gram geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie extra vergine
  • zout en peper

Instructies

Zelfgemaakte pesto

  • Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat deze lichtbruin zijn. Maak de knoflook schoon en snijd in grove stukken. Meng alle ingrediënten voor de pesto grof in een keukenmachine. Voeg zoveel olie toe totdat de pesto een mooie consistentie heeft. Deze moet niet te dun zijn maar ook niet te dik. Voeg evt. wat citroensap toe zodat de pesto niet verkleurt. Zet opzij totdat je de hamburgers gaat opdienen.

Kipburgers

  • Maal de kippendijen tot gehakt in een gehaktmolen (of gebruik kant-en-klaar kipgehakt), snijd het heel fijn of maal het fijn in de keukenmachine met de pulseerstand. Meng het gehakt met zout en peper en wat Italiaanse kruiden. Om te kijken of het gehakt voldoende op smaak is, kun je een proefballetje bakken om te proeven. Vorm het gekruide kipgehakt tot 4 burgers van ieder 150 gram. Snijd de mozzarella in plakjes en leg opzij totdat je deze nodig hebt.
  • Verwarm wat boter of olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur of gebruik een goede anti aanbakpan zónder boter of olie. Bak hierin de hamburgers een paar minuten aan één kant, totdat de burgers tot halverwege gaar zijn. Draai ze om en leg op elke burger een plakje mozzarella. Doe een deksel op de pan en bak de burgers totdat deze gaar zijn en de mozzarella is gesmolten. Je kunt checken of ze gaar zijn door een satéprikker in de burger te steken. Als er helder vocht uit komt, zijn ze gaar.
  • Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en smeer beide kanten met de pesto. Snijd de tomaten in plakjes en leg op ieder broodje een plakje tomaat, wat rucola en een kipburger. Serveer met wat extra salade en frietjes.

Notities

5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.