Voor een superleuke samenwerking met Bella Italia maakte ik deze pinsa burgers! Hiervoor maakte ik eigenlijk alleen de kipburgers zelf. Maar als je het jezelf nóg makkelijker wil maken, kun je die ook kant-en-klaar kopen. Maar eerlijk, deze burgers heb je echt zó gemaakt.
Door deze pinsa als ‘burger’broodje te gebruiken, maak je een iets minder heftige burger. Omdat het brood wat dunner en lichter is dan die dikke hamburgerbroodjes. En de burgers krijgen er daardoor ook een Italiaansere twist van!
De combi van mortadella, burrata en pistache is een klassieke Italiaanse combinatie van smaken. De kipburger hoort er dan eigenlijk niet bij, maar smaakt er wel superlekker bij! Al met al een heerlijk gerechtje, lekker makkelijk voor een warme Zomeravond!
Smakelijk 🙂
Pinsa kipburgers met mortadella en burrata
Ingrediënten
Kipburgers
- 300 gram kipgehakt
- 1 el gedroogde oregano
- 1 el gedroogde basilicum
- peper en zout
Pinsa burgers
- 1 pinsabodem Bella Italia
- truffelmayonaise
- 1 bakje koelverse groene pesto
- 1 zakje rucola
- 1 pakje mortadella minimaal 4 plakjes
- 1 bol burrata
- handjevol pistachenootjes gezouten
Instructies
Kipburgers maken
- Breng het kipgehakt op smaak met peper, zout en de gedroogde kruiden. Vorm er 2 burgers van en bak ze in een scheutje olijfolie mooi goudbruin en gaar.
Pinsa burgers
- Bak de pinsa volgens de bereidingswijze op de verpakking en knip deze in 4 driehoeken: 1 keer doormidden en de helften diagonaal.
- Bestrijk 2 driehoeken met wat truffelmayonaise. Doe hier ook een beetje groene pesto op. Beleg dan met de rucola, kipburger, mortadella, halve bol burrata en wat pistachenootjes.
- Dek af met de overige 2 driehoek pinsa-stukken. Steek er een prikker in en enjoy!