Ik had een stukje heerlijke mortadella mee teruggenomen uit Italië, want dat verschil proef je wel! Tussen mortadella hier in Nederland en echt goede uit Italië. Ik moet zeggen dat de mortadella van de Lidl ook dikke prima is, maar in Italië is ie natuurlijk nog beter 🙂
En met dat mooie stukje mortadella maakte ik deze heerlijke pasta. Met pesto (ja ik was te lui om deze zelf te maken, maar be my guest ;)), ricotta, parmezaanse kaas en burrata. Want kaas maakt elk gerecht beter!
En dat pakte echt weer fantastisch uit. Mortadella combineert namelijk perfect met pistache. En natuurlijk ook met de overige ingrediënten. Al met al weer een heerlijke pasta, perfect voor een simpele doordeweekse avond! Lekker snel klaar namelijk 🙂
Smakelijk!
Pasta pesto met mortadella en burrata
Ingrediënten
- 300 gram korte pasta
- klontje boter
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 100 gram ricotta
- 100 gram geraspte parmezaanse kaas
- 1 bakje koelverse groene pesto
- 200 gram mortadella
- 1 handjevol rucola
- 1 bosje verse basilicum
- 1 bol burrata
- 1 handjevol pistachenootjes
Instructies
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water al dente.
- Verhit een klontje boter in een grote wokpan.
- Maak de ui schoon en snipper deze. Fruit de ui in de gesmolten boter totdat deze glazig is.
- Maak de knoflook schoon, hak deze ook fijn en bak ongeveer 1 minuutje mee met de ui.
- Voeg de ricotta, samen met 1 soeplepel van het pastawater toe aan de wokpan en roer goed door totdat de ricotta gesmolten is. Roer er dan de geraspte parmezaan doorheen.
- Roer er vervolgens de helft van het bakje pesto doorheen. Zet het vuur laag.
- Snijd de mortadella in stukjes en roer dit ook door de pastasaus heen. Voeg dan wat rucola toe en roer dit ook door de saus.
- Roer er vervolgens de gekookte pasta doorheen totdat deze rondom goed door de saus bedekt is.
- Verdeel de burrata in 4 gelijke stukken. Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met de verse basilicum, pistachenootjes, burrata en de rest van de pesto.