Kinder Bueno macarons

Kinder Bueno macarons

Toen ik ontdekte dat je de vulling van een Kinder Bueno in een pot kunt kopen, moest ik dit natuurlijk doen! Want daar moet je veel lekkere dingen mee kunnen maken! Nou stond die pot al een tijdje in mijn kast, dus het werd tijd om er eindelijk eens iets lekkers mee te gaan maken! En dat werden (als eerste) deze Kinder Bueno macarons!

Heerlijke chocolade macarons met een melk-hazelnoot pasta er tussen. Want die Kinder Bueno vulling kun je dus kopen. Black Milk heeft deze op de markt gebracht onder de naam ‘Kinderella‘, en ja het kost wat, maar het écht de moeite waard! Ik ga zeker nog wat meer recepten bedenken met deze hazelnootpasta, totdat ie op is en dan ga ik de pasta ook zelf proberen te maken 😉

Want hoe tof is het als je zélf die kinder Bueno vulling kunt maken? Nou lijkt me dat best wel een uitdaging, daarom ben ik er nog niet aan begonnen. Maar ik denk wel dat het te doen is. Wordt vervolgd dus! Maar voor nu deze heerlijke macarons! Nog een paar tips om deze Kinder Bueno macarons perfect te krijgen:

 • Je moet de eiwitten goed stijf kloppen, maar dan weer niet té stijf. Hoewel je de lucht er bij het spatelen van het amandelmeel er weer uit kunt halen. Liever net iets te stijf dus, dan niet stijf genoeg
 • Zorg bij het spatelen van het amandelmeel door de eiwitten dat je goed door blijft spatelen totdat je een mooi egaal mengsel krijgt en je er een deel van de lucht uit hebt gespateld
 • Spuit mooie ronde, maar ook platte macarons op de bakplaat. op die manier worden ze echt het mooist
 • Tik de bakplaat na het opspuiten van de macarons een paar keer hard op je aanrechtblad of de grond. Zo tik je de overgebleven lucht er uit en worden je macarons niet hol van binnen.
 • Je moet de macarons écht even laten drogen buiten de oven. Totdat ze een laagje krijgen waardoor de macarons niet meer plakken
 • Bak de macarons niet op een te hoge temperatuur, dan kunnen ze verkleuren of barsten
 • Laat de macarons goed afkoelen op het bakpapier, anders blijven ze plakken en krijg je ze er niet makkelijk vanaf
 • Laat de macarons volledig afkoelen voordat je ze vult
 • Laat ze daarna een paar uur in de koelkast ‘rijpen’, zo wordt de structuur nog beter en lekkerder
 • Haal ze wel even uit de koelkast voordat je ze eet. Op kamertemperatuur zijn ze wel het lekkerst namelijk!

Lukt het de eerste keer niet helemaal perfect? Dat had ik helaas ook. Met dit recept en mijn tips zou het in principe moeten lukken, maar doordat elke oven net wat anders is, niet iedereen de eiwitten precies even stijf klopt en waarschijnlijk nog heel veel andere invloeden, kan het een keertje ander uitpakken. Stuur me vooral een berichtje als je ergens tegenaan loopt en dan probeer ik je verder te helpen!

Succes en smakelijk ?

Kinder Bueno macarons
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Kinder Bueno macarons

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Rusttijd:30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 20 macarons
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

 • 75 gram eiwit (ongeveer 2 eiwitten)
 • mespunt zout
 • 50 gram fijne kristalsuiker
 • 150 gram poedersuiker
 • 80 gram amandelmeel
 • 2 el cacao
 • Kinderella bueno vulling (hazelnootcrème)

Instructies

Macarons maken

 • Mix de eiwitten met het zout tot mooie stevige stijve pieken. Mix vervolgens theelepel voor theelepel de kristalsuiker door de eiwitten. Doe dit totdat je een mooi glanzend mengsel hebt.
 • Zeef er dan de poedersuiker, cacao en het amandelmeel boven. Spatel dit vervolgens door het eiwit heen. Nu is het moment dat je er weer wat lucht uit gaat spatelen. Dit hoef je dus niet heel voorzichtig te doen. Je mag zeker wel een minuut spatelen totdat je een mooi egaal mengsel hebt, dat nog vrij stevig is, maar wel van je spatel af glijdt.
 • Doe het mengsel over in een spuitzak en spuit mooie rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Wil je precies even grote rondjes (aanrader), teken dan vooraf rondjes op het bakpapier. Ik gebruikte hier de omtrek van een shotglaasje voor. Probeer mooie platte macarons te spuiten met een ronde spuitmond. Dan worden je macarons het mooist.
 • Laat de bakplaat vervolgens een paar keer voorzichtig op de grond vallen of tik het op het aanrechtblad om de extra lucht te laten ontsnappen. Doe dit met beleid 😉
 • Laat de macarons ongeveer een halfuurtje buiten de oven drogen. Als je de macarons aanraakt mogen ze niet meer plakkerig zijn. Verwarm ondertussen de oven voor op 150 graden. Als je de macarons een half uur hebt laten rusten (en de bovenkant niet meer plakt), bak je ze in 13 minuutjes af in de oven. De baktijd is afhankelijk van de oven. In mijn oven zijn ze in 13 minuten precies gaar (hete lucht), maar test het vooral bij jouw eigen oven. De bovenkant van de macarons moet mooi krokant zijn en de onderkant droog. Laat de macarons vervolgens op het bakpapier afkoelen. Je kunt de macarons van het bakpapier afhalen als ze volledig zijn afgekoeld.

Macarons vullen

 • Doe de Kinderella hazelnootpasta over in een spuitzak en spuit op één macaron koekje (als deze volledig zijn afgekoeld) een mooie hoeveelheid vulling (het hele koekje moet bedekt zijn) en doe hier een ander macaron koekje op. Je hebt nu een mooie dubbele gevulde macaron! Vervolg dit met alle koekjes totdat ze op zijn.
 • Laat de macarons ten minste 24 uur 'rijpen' in de koelkast. Op deze manier zijn ze het lekkerst. Deel ze dan vooral met je liefste vrienden en familie, want ze zijn heerlijk!

Notities

Kinderella is een hazelnootpasta die exact lijkt op de vulling van een bueno! En die kun je hier kopen. Ik ga nog proberen deze een keer zelf te maken, zodra dat is gelukt, pas ik dit recept ook aan. Wil je geen pot uit Engeland bestellen? Dan kun je eventueel ook de vulling uit een aantal kinder bueno’s halen, maar da’s nogal een klusje.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.