Zoete aardappelfrieten uit de oven

Zoete aardappelfrieten uit de oven

Ik eet de laatste tijd eigenlijk alleen nog maar frieten uit de oven. Door de zoete aardappel met zout, peper en gerookt paprikapoeder te mengen krijg je een heerlijke smaak aan de frieten. Ik moet toegeven dat ze niet zo knapperig worden als Vlaamse frieten uit de frituur. Maar daardoor zeker niet minder lekker. Bij de supermarkt kun je snackpapier kopen, als je de frieten daarop bakt worden ze een stuk knapperiger dan wanneer je ze op gewoon bakpapier bakt.

Serveer de frieten bijvoorbeeld bij Vlaams of Hollands stoofvlees. Of bij een zelfgemaakte hamburger. Smakelijk!

 

Recept Afdrukken
Zoete aardappelfrieten uit de oven
Zoete aardappelfrieten uit de oven
Maaltijd Bijgerechten
Keuken België
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 3 zoete aardappels
  • 2 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
Maaltijd Bijgerechten
Keuken België
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 3 zoete aardappels
  • 2 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
Zoete aardappelfrieten uit de oven
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappels en snijd ze in mooie dikke frieten. Meng ze in een grote kom met zout, peper, de olijfolie en het gerookt paprikapoeder. Verdeel ze over een grote bakplaat en bak ze 30 tot 45 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven.
Notities

Tip! Als je snackpapier bij het bakken gebruikt, worden die frieten lekker knapperig



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *