Pastasalade met halloumi, courgette, champignons, cherrytomaatjes, zelfgemaakte pesto en paranoten

Pastasalade met zelfgemaakte pesto

Het was een warme dag en ik wilde wat gezonds eten. Ook vooral omdat ik net 2 weken vakantie heb gehad en dan eet ik meestal niet zo heel gezond.. En heel toevallig was het ook de dag van de pastasalade! Dus ik maakte een heerlijke pastasalade.

En wat is er nou lekkerder bij pasta dan verse zelfgemaakte pesto? Misschien kaas, maar verder niet veel ;). Deze pastasalade is best een gezonde maaltijd doordat er maar een beetje pasta in zit en lekker veel groenten. Vervolgens op smaak gebracht met de heerlijke pesto, paranoten (Brazil nuts) en halloumi. Pesto maak ik eigenlijk altijd zelf. Alles grof pureren (met de pulsknop) in de keukenmachine en je bent klaar. En eerlijk, een zelfgemaakte pesto is echt zoveel lekkerder dan een kant-en-klare!

Eerlijk, ik vind dit dus echt heerlijk! Ik at het ’s avonds en de volgende middag nog een keer als lunch. Ik maak namelijk bijna altijd eten voor 2 personen extra.. haha, dan kan er altijd iemand blijven eten en ik heb toch nog steeds moeite met het inschatten van de juiste hoeveelheden, voor 2 personen dan. Ongeveer alles wat ik kook is voor 4 personen, helemaal niet erg natuurlijk, omdat ik hierdoor de volgende dag een heerlijke lunch had!

Je kunt deze pastasalade ook goed als bijgerecht serveren bij bijvoorbeeld een barbecue. Maar ik at de salade als avondmaaltijd en dat was ook prima!

Smakelijk!

Pastasalade met halloumi, courgette, champignons, cherrytomaatjes, zelfgemaakte pesto en paranoten
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Pastasalade met zelfgemaakte pesto

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Pastasalade

  • 200 gram holle pasta bijv. penne of rigatoni
  • 1 courgette
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 225 gram halloumi
  • handvol paranoten

Groene pesto

  • 60 gram pijnboompitjes geroosterd
  • 1 basilicumplantje blaadjes en steeltjes
  • 2 teentjes knoflook
  • flinke handvol geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen. Maal vervolgens de basilicumblaadjes- en steeltjes, pijnboompitten, knoflook, een flinke handvol parmezaanse kaas, peper, zout en een flinke scheut olijfolie (ongeveer 6 el) fijn in een keukenmachine tot een smeuïge pesto. Is de pesto te droog, voeg dan wat extra olijfolie toe. Proef de pesto en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Zet de pesto opzij totdat je deze nodig hebt. Blijft de pesto lang staan? Doe er dan wat citroensap bij, dan verkleurt de pesto niet.
  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente in ruim gezouten water gaar. Snijd ondertussen de halloumi in stukjes en bak dit in een droge wokpan. Haal de stukjes halloumi uit de pan en snijd vervolgens de courgette in blokjes en de champignons in vieren. Bak deze in een scheutje olijfolie met wat peper en zout ongeveer 3 minuten totdat ze iets zachter zijn, maar niet te gaar. Laat uitlekken en zet opzij totdat je het nodig hebt.
  • Snijd vervolgens de cherrytomaatjes in vieren. Meng de pasta, groenten en groene pesto door elkaar. Hak de paranoten grof en strooi deze over de pastasalade.

2 reacties

  1. Dit was heel lekker! Alleen vond ik persoonlijk de smaak van de paranoten iets te overheersend. De volgende keer zou ik misschien ook pijnboompitjes gebruiken als alternatief.

    • Dankje voor het compliment Marlies! Persoonlijk ben ik gek op paranoten en vind ik de smaak dus precies goed zo. Maar als je daar minder van houdt, zijn pijnboompitjes inderdaad een heel goed alternatief!

      Groetjes,
      Evie

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.