Pompoencurry met jackfruit en cashewnoten

Pompoencurry met jackfruit en cashewnoten

Een jackfruit curry maken stond al een tijdje op mijn lijstje. De structuur van jackfruit is namelijk heel fijn. Ik ben geen fan van vleesvervangers en dingen die op vlees moeten lijken, dus zo wil ik het ook niet noemen. Maar jackfruit heeft wel een structuur die lijkt op bijvoorbeeld pulled chicken, wat gewoon een heerlijke structuur is! En zo’n vrucht past goed bij de Indiase cultuur. Waar ze erg veel vegetarisch koken. Daarom maakte ik een heerlijke Indiaas getinte curry met jackfruit en pompoen.

Pompoen is zo’n heerlijke allemansvriend die overal lekker bij is. Zo ook in deze kruidige jackfruit curry. Hier is de pompoen namelijk een heerlijke zachte en zoete tegenhanger van de kruidige specerijen. Dat en de wat stevigere structuur van de uit elkaar getrokken jackfruit en de knapperige cashewnoten maakt dit een heerlijke en interessante pompoencurry, zoals je deze nog niet kent!

Hier maakten we daarnaast een paar heerlijke naanbroden bij, én wat rijst, wat de hele Indiase ervaring afmaakt. Ook zelf naanbrood maken? Hier vind je het recept voor naanbrood.

Smakelijk! 😉

Jackfruit curry met pompoen en cashewnoten

Jackfruit curry met pompoen en cashewnoten

Voorbereiding 30 min
Bereiding 30 min
Bereidingstijd: 1 uur
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 kleine flespompoen
  • 2 el garam masala
  • 1 el kerrie
  • 1 el mosterdzaadjes
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl kurkuma
  • 6 kardemompeulen
  • 1 blik kokosmelk
  • 3 el volle yoghurt
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • warm water
  • 1 groentenbouillonblok
  • 1 blik jonge jackfruit (fairtrade)
  • bosje verse koriander
  • 400 gram pandanrijst
  • gezouten cashewnoten
  • zout en peper

Instructies

  • Week de ongezouten cashewnoten in warm water (net zoveel totdat de cashews net onder staan). Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snipper deze. Verhit de zonnebloemolie in een diepe stoofpan. Maak de rode peper schoon en snipper deze ook. Bak de sjalotten, rode peper en knoflook in de zonnebloemolie totdat de sjalot licht glazig is. Schil ondertussen de flespompoen en verwijder de pitten en de dradige binnenkant. Snijd de pompoen in hapklare stukjes en voeg toe aan de pan.
  • Voeg nu ook de garam masala, kerrie, mosterdzaad, komijn, koriander en kurkuma en de pitjes van de kardemompeulen toe aan de pan. Bak alle kruiden even mee totdat je keuken heerlijk ruikt. Voeg de kokosmelk, yoghurt en het bouillonblok toe en breng de curry aan de kook. Je kunt nu ook de rijst bereiden volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Maal ondertussen de geweekte cashewnoten met het water fijn en voeg dit toe aan de curry. Laat de curry pruttelen totdat de pompoen zacht is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Giet ondertussen de jackfruit af. Spoel de stukjes af met koud water en trek de jackfruit uit elkaar. Voeg de jackfruit toe aan de curry en laat dit nog 5 minuutjes mee warmen en op smaak komen. Breng de curry op smaak met zout en peper en bestrooi met de verse koriander en gezouten cashewnoten. Serveer met de rijst.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *