Tjaptjoy met cashewnoten

Tjaptjoy met cashewnoten

Ik was op zoek naar een makkelijk en snel groentegerecht. Ik had namelijk broodjes bapao gemaakt en wilde daar nog wel wat groenten bij eten :p Het klinkt misschien een beetje gek, maar vaak bedenk ik in mijn slaap wat ik ga eten, dus toen ik wakker werd, wist ik dat het broodje bapao met tjaptjoy ging worden!

Dus na een aantal recepten voor tjaptjoy te hebben bekeken, wist ik wel wat ik in de mijne wilde doen 🙂 En omdat ik van nootjes houd (een crunch maakt een gerecht áltijd beter!) besloot ik om er ook cashewnootjes bij te doen. Helemaal niet zoals het hoort, maar wel heel erg lekker 🙂

En heb je wel eens bamboescheuten gegeten? Dat geeft ook een heerlijke knapperige toevoeging aan je gerecht. In deze tjaptjoy dus de groenten die ik zelf lekker vind mét bamboescheuten en cashewnootjes omdat ik dat er gewoon lekker bij vind 🙂

Smakelijk!

Tjaptjoy met cashewnoten en bamboescheuten
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Tjaptjoy met cashewnoten en bamboescheuten

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

 • 2 uien
 • 1 winterpeen
 • 100 gram shiitake
 • 1 rode puntpaprika
 • 4 teentjes knoflook
 • 1 rode peper
 • stukje gember van ongeveer 2 cm
 • 200 gram peultjes
 • 250 gram taugé
 • 1 blikje bamboescheuten uitgelekt
 • 4 el oestersaus
 • 1 el lichte sojasaus
 • 1 el sesamolie
 • gezouten cashewnoten

Instructies

 • Maak de uien schoon en snijd deze in grove stukken. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en wok hier de uien in. Maak de winterpeen schoon en snijd in plakjes van ongeveer 3 tot 4 cm lang. Voeg toe aan de pan en wok ook even mee.
 • Snijd de shiitake paddenstoelen doormidden en voeg toe aan de pan. Wok ook deze even mee. Maak de paprika schoon en snijd in vierkantjes. Voeg toe aan de pan en wok ook even mee. Maak dan de knoflook, rode peper en gember schoon. Pers de knoflook uit bij de groenten in de pan, rasp de gember en snijd de peper in ringetjes. Wok ook ongeveer een minuutje mee.
 • Voeg vervolgens de peultjes toe en wok nog even mee totdat de peultjes beetgaar zijn (maar nog wel stevig). Voeg dan de bamboescheuten, taugé, oestersaus, lichte sojasaus en sesamolie naar smaak toe en roer even goed door. Serveer met wat cashewnootjes er overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.