Noedels met bimi, mango en cashewnoten

Noedels met bimi, mango en cashewnoten

Ben je op zoek naar een simpele maaltijd voor op een doordeweekse avond? En wil je wat minder vlees eten? Dan is dit gerecht een topper! Een wokgerecht is natuurlijk altijd hartstikke makkelijk om te maken en lekker snel klaar. En in dit gerechtje gebruik ik maar een beetje vlees en lekker veel groenten! Voor als je wel vlees wil eten, maar er toch iets bewuster mee bezig wil zijn 😉

Ik vind een zoete touch aan een Aziatisch gerecht vaak heel erg lekker. En in een wokgerecht voeg ik dan ook bijna altijd mango, perzik of abrikoos toe. Om een mooie balans te krijgen tussen de Aziatische smaken, een beetje pit en een zoet accent. In dit gerecht voeg ik dus mango toe. Samen met de verschillende groenten maakt dit een heel lekker geheel.

Een wokgerechtje bomvol groenten dus, met een heerlijke saus, malse kip en zoete mango. De crunch voeg ik toe door lekkere gezouten cashewnoten over de wok te strooien. Samen met wat rauwe scherpe lente uitjes. Heerlijk!

Smakelijk! 😉

Noedels met bimi, paksoi, kip, mango en baybmais

Noedels met bimi, mango en cashewnoten

Voorbereiding 20 min
Bereiding 10 min
Bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram udon noedels
  • 200 gram kippendijen
  • zout en peper
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 200 gram bimi
  • 1 paksoi
  • 1 blik babymais à 425 gram
  • 4 lente uitjes
  • 1 mango
  • 2 el oestersaus
  • 2 el ketjap manis
  • gezouten cashewnoten

Instructies

  • Breng een ruime pan water aan de kook en kook hier de noedels in volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de kippendijen in kleine blokjes en kruid ruim met zout en peper. Bak de kipblokjes in een grote wokpan in een klein scheutje zonnebloemolie totdat deze lichtbruin zijn. Maak de ui, knoflook en rode peper schoon en snipper deze. Voeg toe aan de kip in de pan.
  • Maak de mango schoon en snijd in blokjes. Zet apart totdat je het nodig hebt. Voeg de bimi toe aan de pan en wok dit een paar minuten (max 5 minuten) mee totdat deze net zacht is, maar nog wel een goede bite heeft. Snijd de paksoi in stukkjes en wok dit ook even mee. Voeg de babymais toe en wok ook een paar minuutjes mee. Zet het gas uit en voeg de mango toe aan de pan. Roer er vervolgens de oestersaus en ketjap manis doorheen.
  • Snijd de lente ui in dunne ringetjes. Verdeel de noedels over 4 kommen of borden en schep hier de groenten op. Bestrooi met de cashewnoten en de lente ui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *