Wereldgerechten: Kip Siam met sugarsnaps en bimi

Knorr Wereldgerechten: Kip Siam met sugarsnaps en bimi

Het volgende recept in mijn reeks zelfgemaakte Wereldgerechten van Knorr. De Kip Siam. Maar dan net wat anders, op de Evie manier.

Ik vond de traditionele Kip Siam van Knorr echt veel te weinig groente bevatten. Hier gaan namelijk alleen een paar lente uitjes in. Daarom maakte ik mijn versie met sugarsnaps en bimi erbij. Heb je liever wel de traditionele versie, dan laat je deze weg en voeg je alleen de lente uitjes toe.

Eerlijk gezegd vond ik het heel moeilijk om de Kip Siam van Knorr na te maken, ik heb deze namelijk zelf nooit gegeten. Wel heb ik het recept uiteraard getest op vrienden die het wel (regelmatig) hebben gegeten en zij vonden het een lekkere versie. Ik beloof dus niet dat de smaak hetzelfde is, maar ik beloof wel dat het zeker lekker is.

En heb je tips voor me, om de kip Siam te verbeteren, laat het me dan vooral weten in de comments. Dan kan ik het recept blijven doorontwikkelen. Hopelijk geniet je wel van mijn versie van de kip Siam.

Smakelijk weer!

Wereldgerechten: Kip Siam met sugarsnaps en bimi
Pin recept Delen op Facebook
4.67 van 3 stemmen

Knorr Wereldgerechten: Kip Siam met sugarsnaps en bimi

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram pandanrijst

Marinade

  • 600 gram kippendijen
  • 1 el paprikapoeder
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 3 el lichte sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 rode peper
  • 1 el citroensap

Kip Siam

  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 grote rode ui
  • 300 gram sugarsnaps
  • 300 gram bimi
  • 0,5 kippenbouillonblokje
  • 6 lente uitjes
  • gezouten cashewnoten naar smaak
  • verse koriander naar smaak

Instructies

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de kippendijen in kleine blokjes en doe dit in een grote kom. Maak de knoflook en de rode peper schoon en hak beiden heel fijn. Doe dit bij de kip en meng met het paprikapoeder, de bruine basterdsuiker, lichte sojasaus en het citroensap. Zet dit opzij totdat je het nodig hebt.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan en bak hier de kipblokjes in totdat ze gaar zijn. Dit kun je checken door ze met de vleesrichting doormidden te duwen met een spatel. Als ze makkelijk doormidden gaan, zijn ze gaar.
  • Maak de rode ui schoon en snipper deze, voeg dit toe aan de pan en bak zo'n 2 minuutjes mee. Voeg vervolgens de bimi en sugarsnaps toe en bak nog zo'n 5 minuten mee totdat ze gaar zijn maar nog wel knapperig.
  • Voeg een scheutje water en het kippenbouillonblokje toe en roer goed door. Laat het een paar minuten pruttelen totdat de saus de gewenste dikte heeft.
  • Snijd de lente uitjes in dunne ringetjes. Verdeel de rijst over 4 kommen en schep hier de kip Siam op. Verdeel nu de lente uitjes, wat gezouten cashewnoten en wat verse koriander over de kip Siam.

4 reacties

  1. Die Kip siam kun je ook maken met kip, bloem en een blokje kippen boullion. De kip niet kruiden, bakken in een klein beetje olie. Wat bloem toevoegen en meebakken. Dan kippen boullion toevoegen, eventueel naar smaak nog wat extra kippenboullon van een blokje er in doen. Smaakt net zo als uit een pak. Groenten kun je dan naar eigen idee toevoegen.

4.67 from 3 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.