Het recept voor mijn versie van de Kip Madras van de Knorr Wereldgerechtenreeks. Ik ben het namelijk niet helemaal eens met de interpretatie van de Kip Madras van Knorr. Officieel is Kip Madras namelijk een pittige Indiase curry op basis van tomaten. Appel en crème fraîche kun je er in ieder geval niet in terug vinden.
Omdat ik wel de Kip Madras van de Knorr Wereldgerechten (deels) wil namaken, ga ik voor een combi tussen de authentieke Kip Madras en de Kip Madras van Knorr.
Het wordt dus een Kip Madras met tomaten en room met rijst en een lekkere frisse appelchutney als bijgerecht. Vind je de appelchutney teveel werk, dan kun je alsnog kiezen voor een appeltje er doorheen en simpele gekookte sperziebonen voor erbij.
Mijn Kip Madras Wereldgerecht krijgt een heerlijke punch van de Indiase kruiden en wat verse chili. Aangezien de authentieke Kip madras een lekkere kruidige en pittige tomatencurry is. De saus maak ik vervolgens wat zachter door room en citroensap toe te voegen. Niet hetzelfde als crème fraîche, wat Knorr doet, maar juist lekkerder vind ik. Hierdoor krijg je namelijk een heerlijk romige saus. Daarnaast at ik er ook een frisse Indiase tomatenrelish en wat versgebakken papadums bij. Een echt Indiaas feestje op je bord.
De recepten voor de andere Wereldgerechten, mijn versies ervan dan, vind je onder de categorie Wereldgerechten.
Smakelijk!
Knorr Wereldgerechten: Kip Madras
Ingrediënten
Marinade
- 600 gram kippendijen
- 1 el komijn
- 1 el gemalen koriander
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 el kerrie
- 1 tl mosterdzaad heel
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl kurkuma
- zout
- peper
Madras
- 400 gram pandanrijst
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 0,5 rode peper zonder zaadlijsten
- 1 tl tomatenpuree
- 1 tomaat
- 0,5 kippenbouillonblokje
- 2 limoenblaadjes
- 1 el lichte sojasaus
- 250 ml kookroom
- 1 el citroensap
- verse koriander
Instructies
- Snijd de kippendijen in blokjes en meng alle ingrediënten voor de marinade door de kipblokjes. Zet dit zo lang mogelijk opzij, totdat je het nodig hebt. Kook ondertussen de pandanrijst gaar zoals op de verpakking aangegeven.
- Maak de ui schoon en snipper deze. Fruit deze in een klein beetje zonnebloemolie in een grote wokpan. Maak de rode peper schoon en snijd deze in kleine stukjes. Voeg dit toe aan de ui en bak ook eventjes mee. Voeg nu de gemarineerde kipblokjes toe en bak deze mee totdat ze gaar zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuutjes mee zodat het zure er vanaf gaat. Voeg nu de overige ingrediënten toe. Laat de saus nog 10 minuutjes pruttelen totdat je de juiste dikte hebt bereikt.
Echt superlekker!!!!!
Dankje, wat een leuke reactie! ?
Ik vond de kip madras erg lekker ik heb er wel een halve appel bij gedaan ga zeker meer van jouw gerechten proberen
Wat leuk om te horen Marian! En het mooie aan recepten; is dat je er altijd je eigen draai aan kunt geven toch 🙂
Ben benieuwd wat je de volgende keer gaat proberen!
Groetjes,
Evie
Ik heb al veel online recepten geprobeerd maar dit was echt een van de betere, heerlijk gegeten!
Fijn dat dit recept je goed bevallen is! 😀
Dit was echt lekker, heb er iets meer rode peper ingedaan en jouw tomatenrelish erbij!
Had speciaal meer gemaakt zodat zoon dit mee kan nemen voor lunch morgen… ook hij heeft jouw naam al verspreid , collega’s zijn jaloers op zijn bakjes ?
Wat een heerlijke reactie weer! En wat boft jouw zoon met zo’n heerlijke lunchpakketjes ja 😀 En wat super leuk om te horen dat hij zo enthousiast is over mijn recepten, ook tegen zijn collega’s. Fijn dat het weer zo goed in de smaak viel!