Om te laten zien dat koken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn en dat het heel makkelijk lekker vers en zonder pakjes en zakjes kan, laat ik zien hoe je de Knorr Wereldgerechten zelf maakt.
En vanavond was de Kip Jambalaya aan de beurt! Een heerlijk smaakvol en geurig rijstgerecht uit Amerika. Niet een van de meest populaire wereldgerechten van Knorr, maar zeker een heerlijk gerecht. Hoog tijd dus, om mijn versie hiervan te delen. Inmiddels heeft Knorr deze overigens niet meer in het Wereldgerechten assortiment, dus nóg meer reden om ‘m zelf te maken!
Het belangrijkste verschil tussen mijn versie en die van Knorr: Ik gebruik paella rijst. Dat vind ik namelijk een mooiere en lekkerdere structuur krijgen dan gewone witte (basmati)rijst.
Door de rijst in het vocht van de ingrediënten te koken, kunnen de smaken heerlijk worden opgenomen in de rijst. Bij paella rijst vullen de korrels zich volledig met de mooie smaken van het gerecht, nog nét wat lekkerder dus, dan gewone rijst.
Daarnaast gebruik ik eigenlijk altijd kippendijenvlees in plaats van kipfilet. Een veel malser stukje vlees vind ik en daardoor veel smaakvoller. Ik hoop dat je met veel plezier mijn versie van de Kip Jambalaya van de Knorr Wereldgerechten reeks probeert. En wil je graag een ander wereldgerecht proberen? Bekijk dan eens mijn andere Knorr recepten.
Smakelijk!
Knorr Wereldgerechten: Kip Jambalaya
Ingrediënten
- 400 gram kippendijen
- zout en peper
- 3 el paprikapoeder
- olijfolie
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 verse jalapeño pepers met zaadlijsten als je van pittig houdt
- 1 chorizoworst
- 2 rode puntpaprika’s
- 2 el gemalen komijn
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl gemalen piment
- 1 grote vleestomaat of 2 trostomaten
- 300 gram paella rijst
- 500 ml kippenbouillon
- verse peterselie
Instructies
- Snijd de kippendijen in blokjes en kruid goed met peper, zout en het paprikapoeder. Roer dit goed door elkaar. Verwarm een scheutje olijfolie in een grote wokpan en bak hier de kipblokjes in gaar.
- Maak ondertussen de uien, knoflook en de jalapeñopepers schoon en snipper deze. Voeg deze toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee.
- Snijd de chorizo in plakjes (of halve plakjes) en bak deze ook een paar minuten mee. Snijd ondertussen de rode puntpaprika's in blokjes en voeg deze ook toe aan de pan.
- Voeg vervolgens de komijn, cayennepeper en piment toe en roer goed door elkaar. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
- Voeg de paella rijst, tomaat en de bouillon toe en kook de Jambalaya ongeveer 20 tot 25 minuten totdat de rijst gaar is. Wordt de Jambalaya te droog? Voeg dan nog wat bouillon toe. Bestrooi als laatste met verse peterselie.
Gebruik je gewone el op zo’n maat el??
Gewoon een eetlepel, maar de hoeveelheid zou in principe hetzelfde moeten zijn als een maatbeker el
Zou graag het recept van je willen zien van de tabouleh. Bij ons favo en snel klaar, alleen zoveel smaak en geurstoffen dat er bijna een migraine aanval door ontstaat.
Gr Marianne
Hi Marianne,
Dankjewel voor je reactie. Ik zal hier binnenkort eens mee gaan experimenteren. Houd vooral de website en/of mijn instagram in de gaten en dan hoop ik je snel te kunnen verblijden! 😉
Groetjes,
Evie
Vandaag de kip jambalaya gemaakt, wow wat is dat lekker. Heerlijk van smaak en lekker pittig!
Wat fijn om te horen! ?
Heb ‘m vandaag gemaakt maar de combi van jalapeños en cayenne was voor de kids veel te pittig, vooral omdat ik ook de pittige chorizo had haha. En persoonlijk vind ik 2 eetlepels komijnzaad iets to much.
Een dikke 7,5 die ik zelf naar smaak ga verbeteren tot en 9 hihi.
Bedankt voor ’t recept.
Wat leuk dat ik je heb kunnen inspireren! En wat je zegt, toch vaak een kwestie van smaak ? Ben benieuwd hoe je ‘m gaat perfectioneren tot jouw favoriet ?
Bedankt voor dit recept! Vanavond gemaakt en het was heerlijk! Kwa hoeveelheden wel iets aangepast maar het was top!
Gebruik dit recept al een jaar helemaal top!
Oh superleuk! En bedankt voor je review ?
Groetjes,
Evie
Ik ben al een eeuwigheid op zoek naar kip jambelaya van knorr en hij is overal uit het assortiment gehaald. Ikzelf vind het 1 van de lekkerste gerechten van knorr wereldgerechten en baalde dan ook erg dat hij er niet meer is. Nu ik jouw recept heb gevonden ga ik hem zeker uitproberen en dan eventueel qua smaak eigen maken
Welke winkel heeft nog knorren jambalaya te koop?
Dat zou ik niet weten, maar met dit recept heb je dat ook niet nodig 🙂
Erg lekker, wel pittig door de pepers en cayennepeper maar daar houden we van, de chorizo er apart bij gebakken omdat niet iedereen hier van chorizo houdt. Zeker weer een gerecht wat vaker op tafel komt! Ik hoop op nieuwe recepten !! ?
Wat fijn dat het weer zo in de smaak viel! ? Ik zal in het nieuwe jaar eens kijken welke wereldgerechten nog ontbreken in mijn verzameling ?
Vanvavond de Kip Jambalaya klaargemaakt volgens je recept. Wij vonden het heerlijk, dit wordt zeker een blijvertje. Bedankt Evie!
Super om te horen! Dankjewel 😀
Vandaag voor de zoveelste keer klaargemaakt, het blijft heerlihk.
Bedankt voor je reactie! Fijn dat het recept je zo bevalt.
Ik heb het wel iets aangepast… Ik gebruik zilvervliesrijst en ik doe er ook een doosje champions in, in partjes gesneden.
Heerlijk gerecht
Bedankt!