Risotto met haricot verts, erwtjes en feta

Risotto met haricot verts, erwtjes en feta

Risotto is altijd een goed idee toch? En een vega risotto al helemaal! Ik bedacht deze risotto voor de Nationale Week Zonder Vlees, maar dit gerecht is natuurlijk altijd lekker 😉 Vegetarisch eten is namelijk ook altijd een goed idee. Zelf heb ik niet echt een regelmaat of een bepaald aantal dagen waarop ik vega wil eten. Zo kan het dus voorkomen dat ik een keer een hele week vegetarisch eet, of juist een hele week niet en soms gewoon 1 of 2 dagen in de week. Ik laat me namelijk heel erg leiden door waar ik op dat moment zin in heb.

En de ene keer is dat vis, de andere keer is dat vlees en weer een andere keer is dat vegetarisch! Ik denk dat juist de balans van alles goed is. Zo krijg je van allerlei voedingsstoffen en producten iets binnen én wordt het eten nooit saai omdat je lekker veel verschillende soorten gerechten eet.

Maargoed, terug naar deze risotto! Verstegen vroeg me voor de Nationale Week Zonder Vlees een product van hen in de spotlight te zetten. Dat werd uiteindelijk de groentefinish voor boontjes. Waar je dus helemaal niet alleen maar simpele saaie boontjes mee hoeft te maken. Maak er bijvoorbeeld deze risotto met haricot verts, erwtjes en feta van! Een heerlijke combinatie van groenten die supergoed bij elkaar passen en de feta geeft het een extra smaakdimensie. En om het nog een extra punch te geven, voegde ik wat chiliflakes toe (ideetje van manlief) en dat maakt het echt helemaal af!

Een heerlijke risotto dus, die je prima kunt serveren met een simpele salade voor nog wat extra groenten 😉

Smakelijk!

Risotto met haricot verts, erwtjes en feta

Risotto met haricot verts, erwtjes en feta

Voorbereiding 10 min
Bereiding 25 min
Totale bereidingstijd: 35 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram haricot verts
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • klontje boter
  • 250 gram risottorijst
  • 1 kopje witte wijn
  • 1 zakje groentefinish voor boontjes van Verstegen
  • 100 ml kookroom
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 250 gram feta
  • 300 gram erwtjes
  • 1 bosje verse peterselie
  • peper (en zout)
  • snufje chilivlokken

Instructies

  • Maak de haricot verts schoon en snijd in hapklare stukjes. Kook de haricot verts in 7 minuten al dente in de bouillon. Giet de haricot verts af maar bewaar de bouillon!
  • Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snipper deze. Verhit de boter in een hoge pan en fruit hier de sjalot en de knoflook in. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak dit eventjes mee totdat de korrels niet meer volledig wit zijn (de randjes zijn nu een beetje doorzichtig). Blus af met de witte wijn en roer door totdat de wijn is opgelost. Voeg vervolgens soeplepel voor soeplepel de bouillon toe en voeg steeds pas een nieuwe lepel toe als de vorige volledig is opgenomen door de risottorijst. Roer er nu ook de groentefinish doorheen.
  • Als alle bouillon opgenomen is (na ongeveer 20 minuten), voeg dan de kookroom en de geraspte kaas toe, laat dit ook nog eventjes pruttelen totdat de risotto weer iets steviger is (als de room wat meer is opgenomen). Proef of de risotto gaar is. De rijst mag niet meer hard zijn van binnen. Roer de risotto goed door. Snijd de feta in stukjes en hak de peterselie fijn. Doe dit, samen met de haricot verts en de doperwtjes bij de risotto en roer goed door elkaar. Breng op smaak met peper (en zout) en de chilivlokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling