Knorr Wereldgerechten: Kip Tandoori

Knorr Wereldgerechten: Kip Tandoori

De Kip Tandoori van de Knorr Wereldgerechtenreeks lijkt niet echt op de echte Kip Tandoori. De authentieke Kip Tandoori is namelijk heerlijke kruidige en geurende geroosterde kip die een hele nacht in de marinade heeft gelegen. Helaas kunnen we dat niet voor elkaar krijgen in de korte bereidingstijd die Knorr aanhoudt voor zijn Wereldgerechten. En bij die bereidingstijd wil ik natuurlijk wel iets in de buurt blijven.

Met mijn versie van de Kip Tandoori probeer ik een combinatie te zoeken van de authentieke Indiaase Kip Tandoori en een snelle versie met veel saus. De oorspronkelijke Kip Tandoori heeft namelijk helemaal geen saus (dat is Tikka Massala, gemaakt met Tandoori kip). Ik hoop met mijn versie een mooie tussenweg te vinden, waarbij je kennismaakt met de heerlijke smaken van India, maar toch snel een mooi gerecht op tafel zet.

Misschien inspireert het je wel om eens een echte authentieke Kip Tandoori te maken of een heerlijke Tikka Massala. Maar nu eerst het recept voor mijn take op de Kip Tandoori van Knorr. Heerlijk malse gegrilde rode kippendijen met een lekkere romige saus van yoghurt, room en kruiden.

Lekker met wat gekookte pandanrijst en warm versgebakken naanbrood om in de saus te dippen. Geniet van deze verbeterde versie van de Knorr Kip Tandoori.

Smakelijk!

Knorr Wereldgerechten: Kip Tandoori

Knorr Wereldgerechten: Kip Tandoori

Voorbereiding 20 min
Bereiding 10 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Kip Tandoori Marinade

  • 800 gram kippendijen
  • 100 ml yoghurt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el komijn
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 tl rode voedselkeurstof optioneel
  • 3 teentjes knoflook
  • stukje gember
  • zout
  • peper

Saus

  • 400 gram pandanrijst
  • 150 ml yoghurt
  • 150 ml kookroom
  • paar druppels rode voedselkleurstof optioneel
  • 50 ml kippenbouillon
  • paar druppels citroensap
  • verse koriander garnering
  • 1 rode peper garnering

Instructies

  • Maak de knoflook en de gember schoon. Pers de knoflook en rasp de gember. Snijd de kippendijen in tweeën en meng ze met de knoflook en de gember en alle andere ingrediënten voor de marinade. Breng de marinade op smaak met peper en zout. Zet zolang mogelijk opzij totdat je het nodig hebt. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Veeg de overtollige marinade van de kip en houd deze apart. Verhit een beetje zonnebloemolie in een grillpan en grill de kippendijen hierin totdat ze gaar zijn en mooie grillstrepen hebben. Doe de overgebleven marinade met 150 ml yoghurt, een paar druppels rode kleurstof, 150 ml kookroom, de kippendijen, 50 ml kippenbouillon en de aanbaksels uit de pan samen in een grote wokpan en verwarm goed. Voeg eventueel wat citroensap naar smaak toe. Laat pruttelen totdat de saus is ingedikt
  • Verdeel de rijst over 4 borden of kommen, schep hier de kip Tandoori op. Garneer met wat verse koriander en ringetjes rode peper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *