Spetsofai: Griekse worstjes met paprika

Spetsofai: Griekse worstjes met paprika

Een tijdje terug kocht ik wat lekkere Griekse worstjes bij een Grieks delicatessenwinkeltje in Eindhoven (De Gulle Griek). Maar daar moest ik natuurlijk ook wat mee maken en ik ben niet mega bekend met de Griekse keuken. Dus ik ging op onderzoek uit en ik besloot er Spetsofai mee te maken. Eigenlijk een soort stoofpotje met Griekse worstjes en paprika in een tomatensausje.

Niet ingewikkeld om te maken, maar door de uitgesproken smaak van de Griekse worstjes wel echt een heel erg lekker gerechtje! Ik serveerde hier orzo bij en wat versgebakken pita. En dan heb je echt een heel erg lekkere maaltijd!

Ook lekker als je de dag erna nog wat over hebt. Dit Griekse stoofpotje doet het namelijk ook heel erg goed als lunch! Zelfs als je het koud eet, meng het dan met wat orzo voor een heerlijke pastasalade! 🙂

Smakelijk.

Spetsofai: Griekse worstjes met paprika
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Spetsofai: Griekse worstjes met paprika

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingredients

  • 500 gram Griekse worstjes
  • 2 uien
  • 4 paprika's in verschillende kleuren
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenstukjes
  • glas rode wijn
  • 1 tl honing
  • mespunt chiliflakes
  • 1 tl gedroogde oregano of een bosje verse oregano
  • peper en zout
  • 100 gram feta

Instructions

  • Snijd de Griekse worstjes in plakjes. Bak ze aan beide kanten mooi bruin en krokant.
  • Maak de uien schoon en snipper deze. Voeg ze toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee.
  • Maak de paprika's schoon en snijd ze in grove stukken. Voeg toe aan de pan en bak zo'n 5 minuutjes mee totdat ze net wat zachter zijn.
  • Maak vervolgens de knoflook schoon en pers deze uit bij de overige ingrediënten in de pan. Bak nog ongeveer 1 minuutje mee.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en bak nog zo'n 2 tot 3 minuutjes mee.
  • Voeg dan de tomatenstukjes, rode wijn en de honing toe. Roer alles goed door elkaar en breng tegen de kook aan. Laat zo'n 10 minuutjes pruttelen totdat de paprika wat zachter is.
  • Breng op smaak met peper, zout, chiliflakes en oregano. Roer goed door elkaar. Verkruimel de feta erboven en serveer met brood en/of orzo.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.