Rond deze tijd van het jaar, bepaalt de moestuin vaak wat we eten. Deze keer hadden we een paar mooie rode puntpaprika’s die geoogst moesten worden, dus daar bedacht ik wat lekkers mee! Ik heb de rode puntpaprika’s gevuld met een mengsel van parelcouscous, rode uien en halloumi. Gewoon weer een keertje lekker vega, want waarom niet? Halloumi is een heerlijke vleesvervanger 🙂
Je kunt voor dit recept natuurlijk ook gewone paprika’s gebruiken, maar dan moet je even checken of de vulling voldoende is, ik denk namelijk dat er meer in een gewone paprika past dan in een puntpaprika, maar dan zou je zelf even moeten testen!
Ik bracht de vulling op smaak met za’atar, want sinds ik dat geproefd heb ben ik fan! en strooide er nog wat granaatappelpitjes overheen om het geheel wat frisser te maken, heel erg lekker!
Smakelijk 🙂
Gevulde paprika’s met parelcouscous en halloumi
Ingrediënten
- 4 grote rode puntpaprika's of gewone paprika's
- 200 gram parelcouscous
- 400 gram halloumi
- scheutje arganolie
- 4 rode uien
- 1 el za'atar
- peper en zout
- 1 el harissa
- 1 el maple syrup
- 1 granaatappel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de parelcouscous al dente in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snijd de halloumi eerst in plakken en snijd daarna de plakken in kleine stukjes.
- Verhit een scheutje arganolie in een grote wokpan en bak hier de halloumi stukjes in totdat ze mooi goudbruin zijn.
- Maak de uien schoon en snijd deze grof. Bak de uien mee met de halloumi totdat deze net glazig, maar nog wel stevig zijn.
- Breng op smaak met de za'atar en wat zout en peper. Roer er dan de parelcouscous doorheen, samen met de harissa en maple syrup.
- Halveer de paprika's en haal de zaadlijsten en pitjes eruit. Vul ze met het couscous mengsel.
- Pak elke halve gevulde paprika in met aluminiumfolie en bak ze voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel en strooi deze net voor het serveren over de gevulde paprika's heen.