Shakshuka met chorizo in saffraansaus

Shakshuka met chorizo in saffraansaus

Je hebt vast wel eens van shakshuka gehoord. Een simpel eenpansgerecht met tomaat en eieren. Die basis gebruik ik voor deze Spaanse variant. Want veel meer dan een de tomaten en het ei heeft deze shakshuka niet met de originele gemeen!

Ik ga namelijk voor een Spaanse invalshoek. Met knapperige chorizo en een saus op basis van amandelen en saffraan. Een soort mix van Spaanse gehaktballetjes in amandelsaus en een shakshuka. Helemaal anders dan je gewend bent dus!

Maar wel heel erg lekker, en daar draait eten om! Lekker anders 🙂 Ik had nog wat zelfgebakken Portugees brood, wat heerlijk was bij deze shakshuka. Maar elk brood is natuurlijk lekker om er in te dippen. Extra lekker als het brood nog warm en lekker krokant is 🙂

Smakelijk!

Spaanse shakshuka met chorizo in een amandel-saffraansaus
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Shakshuka met chorizo in saffraansaus

Voorbereiding 10 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 40 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • keukenmachine of staamixer met mengkom

Ingrediënten

  • 1 chorizo worst
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el paprikapoeder
  • flinke scheut witte wijn
  • 2 vleestomaten
  • 100 gram blanke amandelen
  • 4 el paneermeel
  • 100 ml kippenbouillon
  • pluk saffraan
  • 3 eieren

Garnering

  • bosje verse peterselie
  • extra blanke amandelen
  • scheutje olijfolie
  • versgebakken brood

Instructies

  • Haal het vel van de chorizo en snijd in plakjes. Bak in een platte pan (zonder olie) totdat de chorizo mooi bruin en knapperig is.
  • Maak ondertussen de ui schoon en snipper deze. Voeg toe bij de chorizo en bak zo'n 5 minuutjes mee totdat het net glazig is.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg ook toe aan de pan, samen met het paprikapoeder en bak ongeveer 1 minuutje mee. Blus af met de witte wijn.
  • Snijd de tomaat in grove stukken en hak samen met de blanke amandelen en het paneermeel in de keukenmachine (of staafmixer) tot een grove puree.
  • Voeg de puree toe aan de pan, samen met de bouillon en saffraan en breng tegen de kook. Laat eventjes pruttelen totdat het meeste vocht is verdampt.
  • Maak 3 kuiltjes in de pan en breek hier de eitjes in. Doe het deksel op de pan en laat op laag vuur pruttelen totdat de bovenkant van de eieren gestold is.

Garnering

  • Bak de blanke amandelen in een scheutje olijfolie mooi lichtbruin (een handjevol is ongeveer wel genoeg).
  • Garneer de shakshuka met verse peterselie en de amandelen. Serveer met lekker warm versgebakken brood.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling