Haal het vel van de chorizo en snijd in plakjes. Bak in een platte pan (zonder olie) totdat de chorizo mooi bruin en knapperig is.
Maak ondertussen de ui schoon en snipper deze. Voeg toe bij de chorizo en bak zo'n 5 minuutjes mee totdat het net glazig is.
Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg ook toe aan de pan, samen met het paprikapoeder en bak ongeveer 1 minuutje mee. Blus af met de witte wijn.
Snijd de tomaat in grove stukken en hak samen met de blanke amandelen en het paneermeel in de keukenmachine (of staafmixer) tot een grove puree.
Voeg de puree toe aan de pan, samen met de bouillon en saffraan en breng tegen de kook. Laat eventjes pruttelen totdat het meeste vocht is verdampt.
Maak 3 kuiltjes in de pan en breek hier de eitjes in. Doe het deksel op de pan en laat op laag vuur pruttelen totdat de bovenkant van de eieren gestold is.
Garnering
Bak de blanke amandelen in een scheutje olijfolie mooi lichtbruin (een handjevol is ongeveer wel genoeg).
Garneer de shakshuka met verse peterselie en de amandelen. Serveer met lekker warm versgebakken brood.