Mexicaanse gevulde paprika’s

Mexicaanse gevulde paprika’s

Ik probeer tegenwoordig weekboodschappen te doen en dus wat meer vooruit te plannen met mijn gerechten. Voor vandaag had ik dus al boodschappen gedaan. En het zouden enchilada’s van Knorr worden, maar dan mijn eigen recept. Alleen het nadeel van zo vooruit plannen, is ook dat je soms een maaltijd gepland kunt hebben waar je totaal geen zin in hebt.

Nou vandaag was dus zo’n dag. Ik had dus helemaal geen zin in enchilada’s. Ik wilde dus graag wat anders maken. Toen manlief Mexicaanse gevulde paprika’s opperde vond ik dat meteen een goed idee! Net wat anders dan enchilada’s, maar daardoor wel iets waar ik meer zin in had.

Ik heb altijd een stuk serranoham in mijn koelkast liggen. Uit Spanje (zelf meegenomen) of van de Lidl, licht aan mijn reisjes 😉 Nu had ik dus ook nog een mooi stuk liggen van de Lidl. Daar heb ik dus een mooie plak vanaf gesneden en in blokjes door het gehakt gebakken. Veel lekkerder dan gewoon gerookte spekblokjes.

Verder heb ik me laten inspireren door de Mexicaanse keuken en de Burrito’s van Knorr, mijn gerecht daarvan dan. Daar komt namelijk ook deze heerlijke crème fraîche saus vandaan. En ook het toevoegen van kaneel en cacao heb ik daar van afgespiekt.

Toch is dit weer een heel ander gerecht geworden dan de burrito’s. Maar allebei superlekker! Dus heb je zin in gevulde paprika’s? Dan is dit gerecht echt een topper! Een spontane actie, maar een goed recept geworden.

Smakelijk!

Mexicaanse gevulde paprika's met parmaham en mais
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Mexicaanse gevulde paprika's

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

 • 6 rode puntpaprika's
 • 400 gram rundergehakt
 • 2 grote rode uien
 • 2 teentjes knoflook
 • 150 gram serranoham in blokjes
 • 2 el paprikapoeder
 • 1 el komijn
 • 1 tl cacao
 • 1 tl kaneel
 • zout
 • peper
 • 2 kleine blikjes mais
 • jalapeñopepers uit een pot
 • geraspte oude kaas
 • 250 ml crème fraîche
 • 2 el uienpoeder
 • 1 tl knoflookpoeder
 • zout
 • peper

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de rode puntpaprika's en verwijder de zaadlijsten. Leg elke halve paprika op een stuk aluminiumfolie. Rul het gehakt met wat peper en zout in een grote wokpan. Maak ondertussen de ui en de knoflook schoon, snipper deze en voeg daarna toe aan het gehakt. Snijd daarna een dikke plak serranoham in blokjes. Voeg dit ook toe aan het gehaktmengsel. Voeg nu alle kruiden toe en roer goed. Voeg vervolgens de inhoud van de blikjes mais toe. Roer alles nog eens goed door. Voeg nu de jalapeñopepers toe (naar smaak). Ik houd van pittig dus ik schep er flink wat in.
 • Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel en pak deze in met het aluminiumfolie. Bak deze 20 tot 30 minuten in de oven. Maak nu ondertussen de saus door de crème fraîche te mengen met het uienpoeder en het knoflookpoeder. Roer goed en voeg peper en zout naar smaak toe. Haal de paprika's uit de oven maak het aluminiumfolie los en strooi er geraspte kaas overheen, lekker veel. Leg het terug in de oven zodat de kaas kan gratineren. Stel de oven in op de grillstand en grill totdat de kaas lichtbruin is. Serveer de paprika's met de saus en eventueel wat rijst of een salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.