10 best bekeken recepten van februari

De 10 beste nieuwe recepten van februari

Elke maand zet ik de best bekeken nieuwe recepten van de afgelopen maand voor je op een rijtje! En deze keer is het tijd voor de beste recepten van Februari. En ik heb weer wat heerlijke recepten voor je gemaakt! Heerlijk gevarieerd en van verschillende delen in de wereld. Waar ga jij mee beginnen?

1. Butter beef curry

Ik begrijp goed dat dit recept één van mijn meest bekeken recepten is afgelopen maand. Dit gerecht is écht goed! Een low & slow beef curry gebaseerd op de welbekende (en geliefde) butter chicken curry! Heerlijk romig, smeuïg en smaakvol. Het allerlekkerst met versgebakken naan om die heerlijke saus lekker op te dopen. Je hebt wel even de tijd nodig om deze curry te maken, maar is het meer dan waard!

2. Cottage pie

Dit recept staat eigenlijk al heel erg lang online, maar ik heb het opnieuw gemaakt, ik heb er een nieuwe foto van gemaakt en dus ook opnieuw met jullie gedeeld 🙂 En ondanks dat ik deze foto ook nog niet fantastisch vind, laat deze foto het gerecht wel wat beter zien. Een heerlijke comfortfood ovenschotel perfect voor de koudere dagen! Die we helaas in februari nog wel een flink aantal hebben gehad.

3. Pisto manchego

Pisto manchego, waarschijnlijk zegt het je niet zoveel. Moet zeggen dat het mij ook weinig zei, maar ik was op zoek naar een lekker vega Spaans recept. En dat had ik gevonden! Deze Spaanse groenteschotel is eigenlijk een soort kruising tussen ratatouille en shakshouka. En eet je dus het lekkerst ook met versgebakken warm brood. Daarmee kun je de lekkere groentesaus heerlijk opdopen namelijk 🙂

4. Focaccia met blauwe kaas en druiven

Zelf brood bakken, misschien vind je het nog spannend.. Maar met dit recept hoeft dat niet hoor! Je hebt er wel even wat tijd voor nodig, maar het is echt heel erg makkelijk. Je hoeft het deeg namelijk niet eens te mixen. Roer alles goed door elkaar en geef het de tijd om voldoende te rijzen. 4 sets stretch & folds en je hebt een super luchtig deeg! Je kunt het direct bakken, maar het wordt nog lekkerder na een paar dagen rijpen 🙂

5. Pasta met ribeye en een kwarteleitje

En er staat ook weer een heerlijke pasta in de lijst! Een simpele pasta met gemengde paddenstoelen afgetopt met een mooi rosé gebakken ribeye steak en een gebakken (kwartel)eitje om het helemaal af te maken! Heerlijk op smaak gebracht met verse oregano en wat extra parmezaanse kaas eroverheen. Een mooie luxe pasta voor als je een keer wat anders wil of indruk wil maken 🙂

6. Crème brûlée taart

Deze crème brûlée taart werd ook erg goed bezocht! Een heerlijke krokante bodem, met een supersmeuïge crème brûlée vulling en natuurlijk die fantastische gekaramelliseerde suikerlaag bovenop! Ik snap heel goed dat deze taart zo goed in de smaak viel, je geniet namelijk van het beste van 2 werelden! Een heerlijk dessert, maar dan in een taartvorm, waardoor je het ook prima bij de koffie of thee kunt eten 🙂

7. Steak pie

Deze steak pie zou ik elke week wel kunnen eten! Dus ik begrijp heel goed dat dit recept in deze lijst van beste recepten staat! Supermals en smaakvol stoofvlees gestoofd in donker bier, onder een dakje van superknapperig bladerdeeg. Dat kan toch niet anders dan lekker zijn? Zeker op een koude dag is dit echt heerlijk comfort food. En als je wil kun je het stoofvlees al van te voren maken, zodat je dit doordeweeks als ovenschotel kunt eten 🙂

8. Durban kipcurry

Ik zie aan de lijst dat mensen veel zin hadden in comfortfood en slowcooking gerechtjes. Deze kipcurry met aardappel is een heerlijke Zuid-Afrikaanse durban kipcurry. Lekker kruidig en ook echt een bak comfortfood. Ondanks dat Zuid-Afrika natuurlijk een lekker warm land is (over het algemeen), smaakt deze durban kipcurry ook perfect op een koude dag!

9. Harissa bowl met linzen

Dit is dan weer een wat frisser gerechtje. Ik maakte een couscous bowl met linzen, harissa, halloumi en een frisse tomatensalsa. Een lekkere kruidige bowl, met een frisse touch van de tomatensalsa en de yoghurt. Eigenlijk gewoon een lekker recept voor het hele jaar door. En perfect voor doordeweeks, want heel veel moeite is het niet. En heb je over? Dan heb je een heerlijke lunch de dag erna!

10. Chai cake

En we sluiten de lijst af met deze heerlijke kruidige cake. Geïnspireerd op Indiase chai kruiden. Waardoor de cake heerlijk winters en kruidig wordt. Ik topte ‘m af met een zachte botercrème op smaak gebracht met kaneel! Echt een heerlijk toetje of tussendoortje op een koude februari dag! De cake zelf is niet zo moeilijk om te maken, je moet er vooral even de juiste kruiden voor in huis hebben. Geniet ervan!

Hopelijk geven bovenstaande recepten je wat leuke inspiratie voor deze maand, maar blijf vooral mijn website en Instagram in de gaten houden, want elke maand komen er weer heerlijke nieuwe recepten online! Ik heb in ieder geval nog veel nieuw lekkers voor je in petto 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.