10 Beste recepten van Mei

10 Beste recepten van Mei

Elke maand zet ik de best bekeken nieuwe recepten van de afgelopen maand voor je op een rijtje! En deze keer is het tijd voor de beste recepten van April. En ik heb weer wat heerlijke recepten voor je in petto! Heerlijk gevarieerd en van verschillende delen in de wereld. Waar ga jij mee beginnen?

1. Ramen met eend

Ramen noodle soep met eend en zwarte knoflook

Deze ramen noodles was bij far het best bekeken recept van afgelopen maand. En ook niet zo gek, want deze kom ramen noodles ziet er niet alleen fantastisch lekker uit, dat is ie ook! Het duurde even voordat ik de bouillon goed op smaak had, maar met dit recept is dat goed gelukt hoor 🙂 En qua toppings kun je natuurlijk variëren. Ik heb een stuk eend geroosterd (verkopen ze kant en klaar bij de toko), maar je kunt er bijv. ook kip, entrecote of iets anders bij serveren. Allemaal lekker!

2. Koreaanse carbonara noodles

Pasta doet het altijd goed en geen wonder, want pasta is ook altijd goed 😉 Deze pasta is echter heel anders dan je gewend bent! Ik maakte er namelijk een heerlijk fusion gerechtje van tussen de Koreaanse en Italiaanse keuken. Wat tot dit heerlijke umami kommetje resulteerde. Een pasta carbonara, maar dan met udon noodles en wat extra gochujang en kimchi. Echt superlekker en zéker het proberen waard! Zeker als je denkt ‘wtf’?!

3. Sloppy Joe

Ik ben eigenlijk helemaal niet zo van de Amerikaanse gerechten, maar deze Sloppy Joe zijn echt súperlekker! Niet gezond natuurlijk, want daar zijn ze in de Verenigde Staten niet echt van, maar gelukkig hoeft dat ook niet altijd 🙂 Deze Sloppy Joe zijn heerlijk hartig en een beetje zoet. Ik serveerde er een heerlijke rode wijn bij, waardoor het plaatje helemaal af is. Ook zeker het proberen waard dus!

4. Turkse çilbir shakshuka

Deze shakshuka mag eigenlijk niet echt (authentiek) Turks genoemd worden. Ik maakte namelijk een combinatie van Turkse çilbir eieren en shakshuka (beide ontbijtgerechten) met Turkse sucuk worst en at dit ook nog eens als avondeten. Met de heerlijke Turkse crispy chili oil van Trouble & Spice. Niets echt Turks aan dit gerecht, maar wel echt mégalekker. Niet alles hoeft authentiek te zijn om lekker te zijn, toch? 😉

5. Marokkaanse gehaktballetjes

Vroeger lustte ik echt absoluut geen kikkererwten, tegenwoordig ben ik gelukkig wat minder moeilijk en lust ik bijna alles. Dus maakte ik deze heerlijke Marokkaanse gehaktballetjes met kikkererwten en rozijnen. Je hoeft ze niet per se in een tajine te maken, maar ziet er wel leuk uit, toch? Een gerechtje waar je wel even wat meer tijd mee kwijt bent, maar wel hartstikke lekker!

6. Lamskorma

Stoofpotjes en curry’s vind ik altijd zo fantastisch lekker en perfect om in het weekend te maken! En jullie vonden deze lamskorma ook zeker een goed idee, want het recept is érg goed bekeken! Een korma is een heerlijke kruidige en romige curry, niet te pittig, dus lekker gangbaar. Ik maakte het met lamsvlees, maar je kunt deze korma curry ook met rundvlees maken, dan is ie nog gangbaarder en net zo lekker 🙂

7. Mac and cheese met rivierkreeftjes

Mac and cheese is pasta zoals ie eigenlijk niet hoort.. Maar het is wel méga lekker. De Amerikanen hebben een heel andere draai aan pasta gegeven en daar ben ik eerlijk gezegd ook wel groot fan van. In dit mac and cheese recept breng ik de macaroni op smaak met saffraan en rivierkreeftjes. Zo krijg een wat luxere versie van de mac and cheese! En met deze heerlijke Chardonnaay uit Californië maak je het helemaal af 🙂

8. Tiramisu ijs

Tiramisu zoals je het nog niet kent: Tiramisu ijs! Ik ben groot fan van zelf ijs maken, zeker sinds ik een goede ijsmachine heb. Maar ook zonder ijsmachine kun je prima zelf ijs maken, je hebt er alleen wat geduld voor nodig. Dit tiramisu ijs heeft veel overeenkomsten met ‘echte’ tiramisu en is daardoor ook heerlijk herkenbaar. Super romig en met de heerlijke laag lange vingers zoals je het gewend bent. Heerlijk!

9. Picanha

Ik bestelde deze heerlijke picanha bij Meat Discounter en roosterde hem in de oven om er deze fantastische taco’s mee te maken. Met een lekker simpele vulling en een zelfgemaakte chimichurri. Je kunt de picanha natuurlijk ook op de barbecue klaarmaken 🙂 Ik ben zelf echt een goed-weer barbecue’er en dat is het helaas nog niet echt geweest.. Tot die tijd gebruik ik dus nog even lekker de oven!

10. Risotto met steak

Misschien een wat Herfstig receptje, maar met die regen van de afgelopen weken kan dat ook prima. Een risotto met lekker veel paddenstoelen, truffelburrata en flat iron steak. De risotto krijgt een heerlijke diepe smaak omdat je bier en truffeltapenade in het recept gebruikt. Al met al combineert het fantastisch met de rosé gebakken flat iron steaks. Liever biefstuk of iets anders? Ook prima, maar bak ze wel lekker medium(-rare)!

Hopelijk geven bovenstaande recepten je wat leuke inspiratie voor deze maand, maar blijf vooral mijn website en Instagram in de gaten houden, want elke maand komen er weer heerlijke nieuwe recepten online! Ik heb in ieder geval nog veel nieuw lekkers voor je in petto 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.