10 beste recepten van Mei 2025

10 Beste recepten van Mei

Elke maand zet ik de best bekeken nieuwe recepten van de afgelopen maand voor je op een rijtje! En deze keer is het tijd voor de beste recepten van Mei. En ik heb weer wat heerlijke recepten voor je in petto! Heerlijk gevarieerd en van verschillende delen in de wereld. Waar ga jij mee beginnen?

1. Spaghetti met asperges en zalm

De asperges zijn weer in het seizoen! En dat merk ik goed aan de recepten die bekeken worden. Dat geldt dus ook voor deze heerlijke spaghetti met witte asperges en gerookte zalm. Een gerecht dat helemaal past bij deze maanden. Lekker zonnig met de lekkerste verse witte asperges in het seizoen! En misschien iets minder klassiek, maar witte asperges gaan echt super goed met gerookte zalm!

2. Mosterd stoofvlees

Ik ben nog steeds team ‘Stoofvlees kan het hele jaar door’ en dus maak ik het ook het hele jaar door. Deze keer deelde ik een variant met lekker veel mosterd: Mosterd stoofvlees dus. Mijn man houdt namelijk heel erg van mosterd, dus het leek me wel leuk om dit eens in een stoofvlees gerecht te verwerken. En dat is gelukkig weer heel erg lekker geworden! Lekker met frietjes 🙂

3. Melktert

Deze maand best wel wat zoete recepten in de top 10! Waaronder deze heerlijke Zuid-Afrikaanse melktert. Wat eigenlijk precies is wat de naam zegt. Een tert van melk. Een heerlijke krokante taart met een zachte vulling van gekookte melk die lekker is ingedikt tot een mooie romige vulling. je topt de melktert af met een laagje kaneel voor een heerlijke kruidige smaak die de zachte roomlaag mooi compenseert. Super lekker!

4. Churros koeken met chocopasta

Eigenlijk wilde ik echte churros maken, maar omdat ik wat minder tijd had, vond ik dit makkelijker. Koekjes maken ken ik namelijk en gaat me eigenlijk heel erg makkelijk af. Ik rolde de kaneelkoeken door de kaneelsuiker en vulde ze met choco(hazelnoot)pasta. En dan lijkt het echt net op churros gedoopt in Nutella. Echte churros komen nog wel een keer, maar deze zijn ook heerlijk én lekker makkelijk!

5. Pasta met cannellinibonen en ansjovis

Eigenlijk kook ik niet zo vaak met bonen, ik denk omdat ik niet zo goed weet wat ik er mee moet. Deze keer dus wel gedaan en dat werd deze heerlijke pasta! De witte cannellinibonen geven een heerlijke romige touch aan de pasta. Die dan weer heel goed compenseert met de zoute ansjovis en kappertjes. Eigenlijk een heel lekker en makkelijk gerechtje. Perfect voor doordeweeks!

6. Paddenstoelen goulash

Blijkbaar vinden jullie ook dat stoofgerechten prima het hele jaar door kunnen. Ik maakte namelijk deze vega paddenstoelen goulash. En ondanks dat dit best een Winters gerecht is, is het recept erg goed ontvangen! Ik moet zeggen dat het mij ook prima smaakte in het zonnetje. Serveer de goulash met wat warm brood (of rijst) en top af met wat frisse zure room. Heerlijk!

7. Turkse crispy chili oil

Waarom zou je alleen maar crispy chili met Chinese invloeden kunnen maken? Van Trouble & Spice leerde ik dat andere smaken ook heel erg lekker kunnen zijn. Dus deze keer maakte ik een Turkse crispy chili oil. Lekker kruidig, een beetje zoet en een beetje zuur. Heerlijk op smaak gebracht met sumak en granaatappelmelasse. En daardoor écht anders dan de Chinese versie.

8. Roze meringue koekjes

Ik maakte deze koekjes omdat ik wilde oefenen met opspuiten. Ik ga binnenkort namelijk koekjes maken en versieren voor op de sweet table van een bruiloft van vrienden van me. En dan moet het er natuurlijk wel een beetje leuk uitzien. Ik ben niet zo verfijnd als een goede patissier, maar ik vind ze best mooi gelukt voor mijn doen 🙂 Het zijn witte chocolade koekjes met een topping van lichtroze meringue.

9. Noodle salade met krokante tofu

Ik wilde eens experimenteren met tofu en vond een zakje gefrituurde tofu bij de toko. Eventjes in de airfryer en het is weer heerlijk krokant! Super lekker bij deze spicy noodle bowl met een lekkere frisse dressing en wat crispy chili oil om ‘m goed spicy te maken. Ik versierde de bowl met wat bloemetjes omdat het er lekker Zomers uitziet, maar dat doet niets voor de smaak, dus heb je echt niet nodig 😉

10. Bolognese ravioli

Ik maakte weer eens zelf ravioli, voor een wijn-spijs avondje met Michelle (Mies’ Winejournal) en het werd een soort lasagne, maar dan in ravioli vorm. Met een mooie zachte bechamelsaus eroverheen (zoals in de lasagne) en een ‘ndujaboter voor wat extra spiciness. En dit is écht een fantastisch gerecht geworden! Heerlijk met een klassieke Chianti erbij. Super romig, smaakvol en een beetje spicy!

Hopelijk geven bovenstaande recepten je wat leuke inspiratie voor deze maand, maar blijf vooral mijn website en Instagram in de gaten houden, want elke maand komen er weer heerlijke nieuwe recepten online! Ik heb in ieder geval nog veel nieuw lekkers voor je in petto 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.