Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 19

Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 19

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Pasta tagliata met steak en truffel

Tagliata di manzo pasta met truffel

Voor de maandag heb ik een heerlijke pasta voor je, een soort van pasta variant op een traditioneel Italiaans gerecht: Tagliata di Manzo 🙂 Ik maakte er een pastagerecht van met truffelpuree, geroosterde tomaatjes en een heerlijke gebakken flat iron steak. Een heerlijk Zomers gerechtje! In het recept maak ik dit gewoon uit de pan, maar je kunt de steak natuurlijk ook op de barbecue grillen voor een extra rooksmaak!

Dinsdag: Watermeloen salade met feta

Voor de dinsdag heb ik een lekker maaltijdsalade voor je! Een heerlijke frisse salade met watermeloen, sojaboontjes, feta en gerookte amandelen. Hopelijk wordt het weer de komende tijd perfect voor deze Zomerse salade, want hij smaakt ook perfect bij een lekkere barbecue! Maar als maaltijdsalade vind ik het ook heerlijk. Eventueel met een stokbroodje en wat kruidenboter erbij 🙂

Woensdag: Gamba’s in ketjapsaus

Halverwege de werkweek! We maken een heerlijk rijst gerechtje met gamba’s. Deze Indonesische gamba’s in een zoet-pittige ketjapsaus zijn echt heerlijk! Ik maakte er longtong bij, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon witte rijst bij serveren. Wil je er toch liever longtong bij, kook die dan de dag of ochtend van te voren alvast en laat ‘m afkoelen tot kamertemperatuur, dan is lontong het lekkerst!

Donderdag: Asperge lasagne met ham

Ik vind de donderdag altijd al een beetje als weekend voelen, daarom heb ik een heerlijke ovenschotel voor je. Duurt dus iets langer om te maken, maar misschien wil je daar wel extra de tijd voor nemen 🙂 Deze asperge lasagne met ham en witte wijn bechamelsaus is namelijk echt superlekker! Drink er een goede aspergewijn bij en je bent een gelukkig mens! Geniet vooral nog van de asperges zolang ze in het seizoen zijn, want dat is ook zo weer voorbij.

Vrijdag: Verse spring rolls

En het is weer vrijdag! Bijna tijd voor weekend dus 🙂 Deze verse spring rolls met zalm maakte ik al een tijdje geleden, maar ze blijven heerlijk! Rijstvel loempia’s zijn ook helemaal niet moeilijk om te maken. Je moet vooral even wennen aan de plakkerige rijstvellen. Als ze eenmaal op elkaar plakken, is het namelijk niet meer zo makkelijk om ze van elkaar af te krijgen. Goed strak rollen dus!

Zaterdag: Vlaams stoofvlees met kasteel rouge

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Dus als je de tijd hebt, maak dan eens een keer dit heerlijke Vlaams stoofvlees met kasteel rouge bier. Net wat anders dan ‘gewoon’ Vlaams stoofvlees omdat het wat zoeter is door het kersenbier. Maar ook hartstikke lekker! Kasteel rouge is mijn favoriete biertje, dus ik moest er zeker eens een keer mee koken natuurlijk 🙂

Zondag: Ananas kokos cake

Wil je vandaag wat lekkers bakken en heb je veel tijd? Maak dan deze heerlijke ananas-kokoscake. Ziet er niet alleen fantastisch uit, smaakt ook fantastisch! Met kokoscake en een heerlijke laag van gekaramelliseerde ananas. Serveer met een bolletje kokosijs voor het ultiem exotisch gevoel 🙂 En misschien ben je bang dat deze cake moeilijk is om te maken, is het zeker niet, dus probeer het vooral zelf eens!

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.