Pasta tagliata met biefstuk en truffel

Pasta tagliata met biefstuk en truffel

Ik had het geluk dat ik nog heerlijke truffeltagliatelle uit Italië had liggen. Maar dit gerechtje kun je gelukkig ook prima maken met gewone tagliatelle en wat extra truffelolie. Ik ben dus echt gek op truffel – you hate it or you love it – en ik vind het echt geweldig! Mijn flesje truffelolie gaat er dus ook vrij rap doorheen :p Tegenwoordig kun je truffelolie ook bij de supermarkt halen, maar ik vind die van (bijvoorbeeld) de oil & vinegar toch wel echt lekkerder. Maar kijk vooral wat jou het beste uitkomt 😉

Ken je het gerecht ‘Tagliata di manzo’? Wat eigenlijk gewoon goed medium rare gebakken steak is. Met rucola, parmezaanse kaas en wat balsamico azijn. Nou daar kunnen we prima een pastagerecht van maken, toch? Ik serveerde er daarnaast ook heerlijke geroosterde tomaatjes bij, omdat die zo heerlijk sappig en zoet zijn, en je daardoor toch weer wat meer groenten binnenkrijgt! Ook mengde ik nog wat pijnboompitjes en dus truffelolie door de pasta, omdat dat er gewoon superlekker bij past!

Heb je dus zin in een superlekker en simpele pasta? Waardoor je je wel even in Italië waant? Dan is dit echt een aanrader. Wij aten ‘m heerlijk in het zonnetje in de tuin. Maar een goede pasta tagliata kan natuurlijk altijd!

Smakelijk 🙂

Pasta tagliata met biefstuk, truffel en parmezaanflakes

Pasta tagliata met biefstuk en truffel

Voorbereiding 15 min
Bereiding 15 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 takjes trostomaatjes
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 350 gram tagliatelle
  • klein zakje rucola
  • 50 gram pijnboompitjes
  • truffelolie
  • 2x klontje gezouten boter
  • 2 biefstukjes (ongeveer 300 - 400 gram) - op kamertemperatuur
  • parmezaanse kaas flakes
  • balsamico azijn

Instructies

  • Verwarm de oven voorop 200 graden en doe de takjes met kleine trostomaatjes in een ovenschaal of leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de tomaatjes zo'n 15 minuutjes in de oven totdat ze net beginnen te barsten.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente. Kruid de biefstukjes met peper en zout aan allebei de kanten en verhit een klontje boter in een grillpan. Bak de biefstukjes aan beide kanten zo'n 2 tot 3 minuten voor medium rare. Laat ze daarna nog 5 minuutjes rusten onder aluminiumfolie.
  • Meng de tagliatelle met de rucola, pijnboompitjes, een klontje boter en een scheutje truffelolie. Verdeel dit over 4 borden. Snijd de biefstukjes in reepjes en verdeel dit ook over de borden. Leg op elk bord een takje met tomaatjes en verdeel wat parmezaanse kaasflakes over de pasta en giet een heel klein scheutje balsamico azijn over de pasta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling