Parmezaan risotto met krab

Parmezaan risotto met krab

Ik vind dus echt iets van surimi, wat door veel mensen als ‘echte’ krab wordt gezien. Surimi heeft niets met krab te maken en lijkt qua smaak (in mijn mening) ook echt niet op echte krab. En ik wilde dus wel graag iets met echte krab maken, alleen is dat dan weer een stuk lastiger om te krijgen.

Gelukkig vond ik krab in blik (bij de Sligro) en krabbenscharen (en lijfjes) bij de Toko in de diepvries. Voor dit gerechtje gebruikte ik de krab uit de diepvries, maar in principe werkt krab in blik hier ook prima voor. En je kunt natuurlijk ook verse krab (of krabbenscharen) bij de visboer of op de markt halen!

De krab combineerde ik met een heerlijke frisse en rijke risotto op basis van heel veel Parmezaanse kaas en citroen. En dat matchte echt heerlijk bij de zoete krab 🙂 En daarbij koos Michelle (van Mies’ Winejournal) een heerlijk wijntje uit! Ze nam een Duitse Weissburgunder mee die echt heerlijk paste bij de super smaakvolle risotto, echt weer een gouden combi 🙂 Kijk voor meer info over de wijn gauw even bij Michelle!

Smakelijk 🙂

Parmezaanrisotto met citroen en krab
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Parmezaan risotto met krab

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 50 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • klontje roomboter
  • 250 gram risottorijst
  • 1,5 liter kippenbouillon of extra
  • 80 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 1 citroen
  • extra klontje boter
  • 250 gram krabvlees uit blik of uit scharen (uit de diepvries)
  • verse peterselie

Instructies

  • Als je krabbenscharen gebruikt dan is het slim om daarmee te beginnen. Zijn ze nog rauw? Kook ze dan in 8 tot 10 minuutjes gaar.
  • Kraak de scharen en haal het krabvlees uit de scharen (en lijfjes). Zet apart totdat je het nodig hebt. Gebruik je krab uit blik, dan hoef je het alleen maar af te gieten.

Risotto

  • Verwarm een klontje boter in een diepe pan. Voeg dan de risotto rijst toe en bak nog zo'n 3 minuten mee, totdat de buitenkant van de korrels net niet meer hard wit is.
  • Voeg dan telkens soeplepel voor soeplepel de bouillon toe. Voeg telkens weer een nieuwe lepel als de vorige volledig is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig. Na ongeveer 20 minuten is je rijst gaar.
  • Het kan zijn dat je niet alle bouillon gebruikt. Risotto maken is geen exacte wiskunde. Proef vooral! De korrel moet nét niet meer hard zijn van binnen.
  • Voeg dan de geraspte parmezaanse kaas en een flinke klont boter toe. Roer goed door elkaar. Rasp er dan de schil van 1 citroen bij, knijp de citroen uit en voeg ook het sap toe.
  • Roer als laatste de krab door de risotto en garneer met verse peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.