Tagliata di manzo risotto

Risotto tagliata di manzo

Ik vind het altijd leuk om allerlei varianten te maken op een recept. En risotto is een gerecht dat makkelijk veel verschillende soorten aanneemt. Dus besloot ik een leuke risotto variant te maken op tagliata di manzo. En die risotto pimpte ik natuurlijk ook wel een beetje op 🙂

De risotto breng je namelijk op smaak met truffelpuree en balsamico azijn. En lekker veel kaas natuurlijk. Ook serveer ik burrata bij de risotto. Want burrata maakt alles lekkerder :p

Officieel is tagliata di manzo eigenlijk gewoon gegrilde (t-bone) steak met rucola, balsamico azijn en parmezaanse kaas. En hoe lekker die klassieker ook is, gecombineerd met deze truffelrisotto is het ook fantastisch!

Smakelijk 🙂

*Dit recept is onderdeel van een samenwerking met Meat Discounter

Tagliata di manzo risotto
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Risotto tagliata di manzo

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 4 ribeye steaks op kamertemperatuur
  • 2 sjalotten
  • klontje boter
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 gram risottorijst
  • scheut witte wijn
  • 1,5 liter runderbouillon
  • 2 el truffelpuree
  • 50 gram parmezaanse kaas geraspt
  • 1 el balsamico azijn
  • zout en peper
  • 1 zakje rucola
  • 1 bol burrata

Instructies

  • Dep de ribeye steaks droog en laat ze op kamertemperatuur liggen totdat je ze nodig hebt.
  • Maak de sjalotten schoon en snipper ze. Verhit de boter in een diep pannetje en fruit hier de sjalotjes in.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg ook toe aan de pan en bak ongeveer 2 minuutjes mee.
  • Voeg dan de risotto rijst toe en bak nog zo'n 3 minuten mee, totdat de buitenkant van de korrels net niet meer hard wit is. Blus af met de wijn.
  • Voeg dan telkens soeplepel voor soeplepel de bouillon toe. Voeg telkens weer een nieuwe lepel als de vorige volledig is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig. Na ongeveer 20 minuten is je rijst gaar.
  • Bak ondertussen de ribeye steaks. Wrijf ze eerst in met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Verhit een (gietijzeren) pan.
  • Bak de ribeye steaks aan één kant totdat de bruining aan de zijkant ongeveer tot op de helft is opgetrokken.
  • Draai de ribeye steaks om en bak nog 2 tot 5 minuten (afhankelijk van de dikte). Duw in geval van twijfel zachtjes bovenop de steak. Voor medium rare moet dit aanvoelen als de muis van je hand (onder je duim aan de binnenkant van je hand)
  • Haal de ribeye steaks uit de pan en laat ze nog zo'n 5 minuutjes rusten onder aluminiumfolie.
  • Roer er dan de geraspte parmezaan, truffelpuree en balsamizo azijn doorheen en breng (eventueel) op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de risotto over 4 borden en verdeel ook de burrata in vieren en leg dit bovenop de risotto. Garneer met rucola en wat extra parmezaanse kaas.
  • Snijd de ribeye steaks in reepjes en verdeel deze over de risotto.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.