Ik vind bruschetta altijd heerlijk om te maken en om te eten. Je kunt deze broodjes namelijk met zoveel verschillende dingen beleggen en het is eigenlijk altijd lekker :). Deze keer liet ik me inspireren door het gerecht tagliata di manzo.
Ik belegde de bruschetta met een beetje rucola, rosbief, parmezaanse kaas en balsamico dressing. Super simpel, maar allemaal pure en lekkere ingrediënten die ook heerlijk bij elkaar passen 🙂 Een heel lekker hapje dus weer!
Perfect om je maaltijd mee af te trappen, maar natuurlijk ook heel erg lekker op een borrelplank bij de borrel! Het fijne is dat je alle losse onderdelen alvast kunt voorbereiden en de broodjes vervolgens alleen nog maar hoeft te beleggen voordat je ze gaat eten.
Smakelijk!
Tagliata di manzo bruschetta
Ingrediënten
- 1 stokbrood
- olijfolie
- peper en zout
- 2 teentjes knoflook
- zakje rucola
- 200 gram gesneden rosbief
- balsamico dressing
- parmezaanse kaas flakes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood in sneetjes. Bestrijk elk sneetje stokbrood met wat olijfolie.
- Strooi hier wat peper en zout over. Leg de broodjes in een enkele laag op een ovenrooster en rooster ze in zo'n 5 minuutjes lichtbruin.
- Maak de knoflookteentjes schoon en halveer deze. Wrijf de snijkant van de knoflook over de nog warme stokbroodjes. Laat de broodjes vervolgens afkoelen
- Verdeel een beetje rucola over de broodjes heen. Leg hier een plakje rosbief op, gevolgd door een paar parmezaanse kaas flakes en een paar druppels balsamico dressing.
- Breng de bruschetta op smaak met peper en zout.