Pulled pork met Groninger mosterd

Pulled pork met Groninger mosterd

Ik maakte deze geweldige pulled pork broodjes met Groninger mosterd voor een superleuke samenwerking met Marne mosterd! Dit recept ademt echt mosterd, terwijl het niet overheerst in het smakenpallet. Je marineert het vlees met mosterd, verwerkt mosterd in de zelfgemaakte barbecuesaus én voor de echte mosterd liefhebben beleg je je broodje ook nog met wat extra mosterd!

Ik ben zelf groot fan van grove mosterd en koos daarom voor de Groninger mosterd van Marne. In de Groninger mosterd zijn de mosterdzaadjes grof gemalen, waardoor de smaak van de mosterdzaadjes goed vrijkomt, maar waarbij je ook nog geniet van een lekkere grove textuur. The best of both worlds dus!

Houd er wel rekening mee dat je er makkelijk een heel potje doorheen jaagt in dit recept. Zeker als je de broodjes pulled pork nog extra rijk belegt met extra mosterd. Dat kan namelijk makkelijk, wat het zoetzure in de zelfgemaakte mosterd-barbecuesaus en in de appel pickle complementeert de mosterdsmaak perfect!

Geniet ervan 🙂

Pulled pork met homemade mosterd-barbecuesaus
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Pulled pork met Groninger mosterd

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 4 uur
Totale bereidingstijd: 4 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 kilo procureur of varkensschouder (zonder bot)
  • zout en peper
  • liquid smoke optioneel
  • 2 el Groninger mosterd

Kruidenmix

  • 1 el mosterdpoeder
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el gemalen komijn
  • 4 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl chilipoeder

Zoetzuur

  • 2 granny smith appels
  • 1 komkommer
  • 2 rode uien
  • 200 ml appelazijn
  • 200 ml water
  • 150 gram suiker

Mosterd-barbecuesaus

  • 4 el Groninger mosterd
  • 100 ml ketchup
  • 1 el mosterdpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 el appelazijn
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 1 el paprikapoeder
  • zout en peper

Serveren

Instructies

  • Begin het liefst de avond van te voren.
  • Snijd de procureur in 3 of 4 stukken. Wrijf alle stukken goed in met peper en zout.
  • Wrijf het vlees vervolgens in met de Groninger mosterd en spray er (optioneel) wat liquid smoke op voor een extra smokey smaak.

Kruidenmix

  • Meng alle kruiden voor de kruidenmix door elkaar en wrijf het vlees in met tweederde van deze kruiden. Bewaar de rest voor later.
  • Doe het vlees in een ziplock bag en laat (het liefst) een nacht marineren.

Pulled pork

  • Haal het vlees ten minste 1 uur voordat het de oven in gaat uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Wrijf het vlees in met de achtergehouden kruidenmix.
  • Vul een ovenschaal met een klein laagje water en leg hier een rooster boven. Leg het vlees op het rooster en zet het voor ten minste 3, maar liever 4 uur in de oven. Je kunt testen of het vlees gaar is als je het gemakkelijk met 2 vorken uit elkaar kunt trekken.
  • Zorg dat er altijd water in de ovenschaal zit, zodat je vlees niet uitdroogt.

Zoetzuur

  • Verwarm de appelazijn, het water en de suiker in een pannetje totdat de suiker is gesmolten.
  • Maak 2 rode uien schoon en snijd deze in ringen. Doe ze in een weckpot en giet hier de warme vloeistof overheen. Laat het vervolgens afkoelen.
  • Snijd de komkommer in plakjes en voeg toe aan het vocht in de weckpot.
  • Halveer de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in plakjes en voeg toe aan de weckpot. Sluit af en zet in de koelkast tot gebruik.

Mosterd-barbecuesaus

  • Verwarm alle ingrediënten voor de mosterd-barbecuesaus in een steelpannetje, tot net aan de kook. Laat het dan nog 5 minuutjes pruttelen. Zet apart tot gebruik.

Broodje pulled pork

  • Halveer de hamburger broodjes en toast de snijkant even kort in een droge (grill)pan.
  • Trek het vlees uit elkaar met 2 vorken en roer hier de mosterd-barbecuesaus doorheen.
  • Beleg de hamburger buns eerst met een laagje zoetzuur, dan met de pulled pork en verdeel hier nog een beetje extra Groninger mosterd overheen!
  • Lekker met versgebakken frietjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.