Pulled bbq chicken pizza

Pulled bbq chicken pizza

Ik ben zelf eigenlijk helemaal niet zo fan van kip op mijn pizza. Vind het weinig met Italië te maken hebben namelijk :p Maar ik weet dat manlief er wél gek op is én ik heb een heel lekker recept voor pulled chicken, dus ik wilde het toch maar een keer proberen!

En ik moet zeggen dat ik volledig omgedraaid ben in mijn mening haha, want dit is écht heel erg lekker! Heerlijk zoet, hartig en pittig. Met lekker veel kaas er overheen natuurlijk! Persoonlijk vind ik dat de zelfgemaakte barbecuesaus dit gerecht echt lekker maakt, maar je kunt natuurlijk ook kant-en-klare barbecuesaus gebruiken die je lekker vindt. Dat maakt dit recept nóg makkelijker!

Deze keer maakte ik deze pulled chicken bbq pizza met de groentebodems van Magioni (vind ik lekker en makkelijk, en is stiekem ook nog eens iets minder ongezond), maar de volgende keer wil ik deze maken met een focaccia bodem, ik denk namelijk dat de rijke topping ook heel erg goed gaat met een dikkere bodem. To be continued dus! 😉

Smakelijk!

Pulled bbq chicken pizza met zelfgemaakte barbecuesaus
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Pulled bbq chicken pizza

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 pizza’s
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Zefgemaakte barbecuesaus

  • 250 ml ketchup
  • 2 el appelazijn
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 2 el limoensap
  • 1 el worcestersaus
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el mosterdpoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el uienpoeder
  • zout en peper
  • evt. wat extra cayennepeper

Pulled bbq chicken pizza

  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 700 gram kippendijen
  • 4 pizzabodems (bijv. Magioni)
  • 1 bakje magioni (spicy) pizzasaus
  • 2 rode uien
  • 4 jalapeño pepers
  • blok verse cheddar

Instructies

Zelfgemaakte barbecuesaus

  • Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en roer met een garde goed door. Breng tegen de kook aan en laat zo'n 10 minuutjes pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper

Pulled chicken

  • Kook de kippendijen zo'n 15 minuten in de kippenbouillon (deze kan gewoon van tablet zijn). Trek de kip daarna met twee vorken uit elkaar tot mooie pulled chicken reepjes. Roer dit goed door de zelfgemaakte barbecuesaus heen.
  • Maak de uien schoon en snijd deze in ringen. Snijd ook de jalapeño pepers in ringen. Hier mogen de zaadjes gewoon in blijven zitten als je van pittig houdt 😉

Pulled bbq chicken pizza

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (of wat de bereidingswijze van de pizzabodems aangeeft). Bestrijk de pizzabodems met tenminste 1 volle eetlepel van de pizzasaus. Verdeel de pulled bbq chicken over de 4 pizza's.
  • Verdeel hier de uienringen en de jalapeño pepers overheen. Rasp er lekker veel cheddar overheen en bak af in de voorverwarmde oven. Waarschijnlijk zo'n 10 minuutje, maar afhankelijk van de pizzabodems die je gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.