Mexicaanse pulled chicken

Mexicaanse pulled chicken

Ik realiseer me dat ik een beetje in een pulled chicken fase zit.. maar geef me eens ongelijk? Pulled chicken is namelijk zoveel makkelijker om te maken dan ik altijd dacht én super lekker! Waarom zou ik er dan niet lekker veel variaties van maken? :p

Deze keer dus een Mexicaanse pulled chicken variant, met zelfgemaakte tortilla’s! Mocht je dat nou teveel werk vinden, dan kun je natuurlijk ook gewoon tortilla’s kopen.. Maar deze zelfgemaakte tortilla’s zijn wel echt veel lekkerder! Zelf weten dus 😉

De Mexicaanse pulled chicken breng ik op smaak met onder andere cacao , kaneel, komijn en paprikapoeder. Waardoor je een heerlijke intense en diepe smaak krijgt. Voor deze diepe smaken heb je straks de verse groenten en crème fraîche als tegenhanger 🙂 Wat het totaal tot een mooie smaakcombinatie brengt! En dat rol je dan natuurlijk in je zelfgemaakte tortilla’s. Al met al een heerlijke maaltijd dus 😉

Smakelijk!

Mexicaanse pulled chicken
Pin recept Delen op Facebook
3 van 1 stem

Mexicaanse pulled chicken

Voorbereiding 30 min
Bereiding 30 min
Rusttijd:30 min
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Bloemtortilla's

  • 280 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 el olijfolie
  • 180 ml water
  • 1 tl zout

Pulled chicken

  • 600 gram kippendijen
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olie
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el cacao
  • 1 el komijn
  • 1 tl koriander
  • 1 el kaneel
  • 1 el bruine suiker
  • zout en peper
  • cheddar

Voor erbij

  • crème fraîche
  • paprika
  • avocado
  • cherrytomaatjes

Instructies

Bloemtortilla's

  • Roer alle ingrediënten voor het deeg door elkaar en kneed het goed door (met de hand of de standmixer). Het deeg moet soepel zijn, maar niet plakkerig. Is het te plakkerig? Voeg dan nog een beetje bloem toe. Is het te droog? Voeg dan nog een klein beetje water toe. Kneed het op een bebloemd blad (of in de standmixer met deeghaag) ongeveer 5 minuten door. Pak het daarna in plasticfolie in en laat het een half uurtje rusten.

Pulled chicken

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de kippendijen voor 15 minuutjes in de kippenbouillon. Schep ze vervolgens uit de bouillon (bewaar de bouillon!) en laat afkoelen. Trek ze vervolgens uit elkaar met twee vorken.
  • Maak ondertussen de sjalotten schoon en snipper deze. Verhit een scheutje olie in een grote pan en fruit hier de sjalotten in aan. Maak ook de knoflook schoon, pers deze uit en voeg ook toe. Bak eventjes mee. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak ook even mee.
  • Voeg vervolgens de overige ingrediënten voor de pulled chicken toe (behalve de cheddar) en breng op smaak met peper en zout. Roer er vervolgens zo'n 2 soeplepels van de bouillon dooheen totdat je een mooie smeuïge saus hebt. Roer hier de pulled chicken doorheen.
  • Doe dit over in een ovenschaal of gietijzeren pan (ovenbestendig) en rasp er de cheddar overheen. Bak nog zo'n 10 minuutjes in de oven of totdat de cheddar gesmolten is.

Bloemtortilla's bakken

  • Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol deze uit op een bebloemd blad. Ik rolde ze lekker dun uit, maar voor iets dikkere tortilla's kun je ze ook wat dikker laten. Verwarm vervolgens een scheutje olijfolie in een koekenpan en leg de tortilla hierin als deze op temperatuur is. Bak aan één zijde totdat de tortilla bobbels vertoont, draai 'm dan op en bak de tortill nog even op de andere kant. Doe dit voor alle 8 tortilla's en houd warm onder een theedoek.
  • Serveer de tortilla's met de pulled chicken, verse groenten en crème fraîche.

1 thought on “Mexicaanse pulled chicken”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling