Nacho’s met pulled chicken

Nacho’s met pulled chicken

Ik dacht altijd dat pulled chicken moeilijk was om te maken.. maar dat valt dus heel erg mee! Eigenlijk gewoon een kwestie van de kip koken in wat bouillon en dus lekker in stukjes uit elkaar trekken. Ik doe dat zelf gewoon met mijn handen, want ik heb het geduld niet om dat met 2 vorken te doen :p Dus maak je handen lekker vies en trek de kip in mooie dunne reepjes.

Daarbij maak je een supersimpele en heel lekkere barbecuesaus. En dat is gewoon een kwestie van verschillende ingrediënten bij elkaar doen en even inkoken tot een mooie saus en klaar! Je eigen zelfgemaakte barbecuesaus is klaar 🙂

En op deze nacho’s komt je pulled chicken helemaal tot z’n recht. Lekker met verse geraspte cheddar kaas, jalapeño pepers en crème fraîche. Leuk als hapje in de avond bij een borrel of als onderdeel van een tapasmaaltijd. Wat ik sowieso altijd leuk vind is een avond gewoon lekker allemaal hapjes eten als avondeten. En dan zijn deze nacho’s superleuk om te maken! De pulled chicken bereid je alvast voor en roer je alvast door de barbecue saus heen. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is de nacho’s te beleggen en in de oven te schuiven. Lekker makkelijk dus!

Smakelijk 🙂

Nacho's met pulled chicken

Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Zelfgemaakte barbecuesaus

  • 250 ml ketchup
  • 2 el appelazijn
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 2 el limoensap
  • 1 el worcestershiresaus
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el mosterdpoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el uienpoeder
  • cayennepeper naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Nacho's

  • 1 zak tortillachips (naturel)
  • 600 gram kippendijen
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 1 blok cheddar
  • 2 groene jalapeño pepers
  • 200 ml crème fraîche

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht mét grillstand. Verdeel de nacho's over een grote ovenschaal. Kook de kippendijen ongeveer 15 minuutjes in de kippenbouillon.

Barbecuesaus maken

  • Doe alle ingrediënten voor de barbecuesaus in een steelpan en breng het aan de kook. Roer het goed door met een garde en laat het 5 minuutjes zachtjes pruttelen. Zet het vuur na deze 5 minuten uit.

Nacho's

  • Trek de gekookte kippendijen met je vingers (of 2 vorken) uit elkaar in dunne reepjes pulled chicken. Roer dit vervolgens goed door de barbecuesaus heen. Verdeel dit over de nacho's en rasp hier lekker veel cheddar overheen. Snijd de jalapeño pepers in reepjes en verdeel deze over de nacho's. Gratineer de nacho's voor 4 minuutjes in de oven totdat de cheddar gesmolten is. Serveer met de nacho's met crème fraïche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling