Soms heb je gewoon zin in een lekkere warme kop soep! Zeker als het buiten koud is, is dit de ideale maaltijd 🙂 En laat soep zich nou lenen voor eigenlijk elke smaak mogelijk.. Dat maakt het natuurlijk wel een perfect gerecht!
Deze keer maakte ik dus deze heerlijke currysoep van zelfgemaakte currypasta met noedels en lekker veel groenten én een zachtgekookt eitje. Want een eitje maakt alles lekkerder! Serveer er eventueel wat kroepoek of een (naan)broodje bij. Want brood is bij elke soep lekker 😉
Niet alleen is deze soep heel erg lekker, hij is ook nog vegetarisch én je krijgt er lekker veel verschillende groenten mee binnen. Win-win dus! En ben vooral niet bang voor het zelf maken van de currypasta, want dit heb je echt zó gedaan.
Geniet er van!
Gele currysoep met noedels en een gekookt eitje
Extra benodigdheden
- keukenmachine/blender of staafmixer
Ingrediënten
- 300 gram noedels naar keuze
Gele currypasta
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- stukje gember van ongeveer 2 cm
- 3 stengels citroengras (alleen het wit)
- 1 el trassie
- 2 gele pepers
- 1 el kurkuma
- 1 el gemalen komijn
- zonnebloemolie
- peper en zout
Currysoep
- 200 gram shii take paddenstoelen
- 1 blik kokosmelk
- 2 el vissaus
- 1 el limoensap
- 1 el palmsuiker
- 1 4 kleine bok choy of 1 grote paksoi
- 250 gram taugé
- 1 blik babymais
- 2 eieren
Instructies
- Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook de eieren in 6 minuutjes mooi zacht. Laat de eieren schrikken en laat ze rusten in koud water.
Gele currypasta
- Maak de sjalotten en de knoflook schoon en hak ze grof. Schil de gember en snijd deze ook in grove stukken. Maak de stengels citroengras schoon en snijd het witte deel in fijne ringetjes. Maal vervolgens alle ingrediënten voor de currypasta, met wat zout en peper naar smaak, fijn in de keukenmachine en voeg zoveel zonnebloemolie toe totdat je een mooie smeuïge currypasta hebt.
Currysoep
- Bak de currypasta voor een paar minuutjes in een soeppannetje totdat deze goed begint te geuren. Snijd de shii take in vieren en bak deze zo'n 2 minuutjes mee. Voeg dan de kokosmelk, vissaus, limoensap en de palmsuiker toe. Vul het blikje van de kokosmelk met water en voeg dit ook toe. Laat de soep eventjes pruttelen en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
- Verdeel de noedels over 4 kommen. Snijd 4 van de bok choy in plakjes en verdeel dit ook over de 4 kommen. Verdeel ook de taugé en de babymais over de 4 kommen. Schep de soep hier overheen. Halveer de 2 overgebleven bok choy en leg 1 helft in elke soepkom.
- Pel de eieren, halveer deze en leg in elke soepkom een half eitje. Garneer eventueel met gefrituurde uitjes en rode peper.