Oreo babka met uno penotti

Oreo babka met uno penotti

Sinds ik voor de eerste keer babka heb gemaakt, kan ik er eigenlijk geen genoeg meer van krijgen. Dit heerlijke brood kun je namelijk echt met vanalles vullen! Met zoete dingen zoals in deze oreo babka, maar het is ook heel erg lekker met bijvoorbeeld groene of rode pesto.

Ik vulde de babka natuurlijk met oreo koekjes, maar ook met uno penotti. Heb je dat al wel eens in de supermarkt zien staan? Uno penotti is de witte versie van (duh) duo penotti. Een heerlijke crème witte amandelpasta met witte chocolade. Wat dus heel erg lekker is bij de oreo koekjes 🙂

Wij aten de oreo babka als onderdeel van de paasbrunch, gewoon in kleine stukjes (of plakjes) erbij, zonder boter of iets. Maar met een dun laagje roomboter of extra uno penotti is de oreo babka natuurlijk ook hartstikke lekker! Maar proef het in eerste instantie eens gewoon lekker uit het vuistje 🙂

Smakelijk!

Oreo babka met uno penotti
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Oreo babka met uno penotti

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Rijzen:2 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur
Porties: 1 babka
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • standmixer

Ingrediënten

Babka deeg

  • 70 ml lauwwarme melk
  • 7 gram gedroogde gist
  • 1 el suiker
  • 330 gram patentbloem
  • 2 eieren
  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1 tl zout

Vulling

Instructies

Deeg maken

  • Verwarm de melk tot lauwwarm, doe dit samen met de gist en suiker in een ruime kom. Roer even door met een vork en laat 10 minuutjes staan tot het begint te schuimen.
  • Gaat het niet schuimen? Dan kan het zijn dat je melk te heet was (daardoor gaat je gist dood) of je gist was oud, waardoor het niet meer werkt. Begin in dat geval opnieuw.
  • Voeg na 10 minuten de bloem en eieren toe en kneed zo'n 5 – 10 minuten (het makkelijkste met standmixer met deeghaak). Voeg vervolgens blokje voor blokje de zachte boter toe. Voeg telkens pas nieuwe boter toe als de vorige volledig is opgenomen door het deeg.
  • Voeg na alle boter het zout toe en kneed nog zo'n 5 minuten door.

Babka maken

  • Bebloem je aanrechtblad en stort hier het deeg op uit en rol het met de deegroller uit tot een rechthoekig deeglap (ongeveer 0,5 – 1 cm dik).
  • Bestrijk de deeglap met een laagje uno penotti.
  • Hak de oreo koekjes grof en verdeel deze ook over de deeglap (bovenop het laagje uno penotti).
  • Rol het deeg vervolgens in de lengte op, zodat je een mooie lange deegrol krijgt.
  • Snijd de deegrol met een scherp mes doormidden en draai de 2 losse strengen een paar keer zodat de vulling er niet meer zo makkelijk uitvalt.
  • Draai de strengen deeg vervolgens om elkaar heen zodat je een soort twister krijgt. Knijp de uiteinden van het deeg goed dicht.
  • Vet een groot cakeblik (of een broodvorm) in met boter of olie en leg hier de babka in. Strooi alle vulling die er uit is gevallen over het deeg heen.
  • Dek af met plasticfolie en laat 2 uur rijzen op een warm plekje totdat de babka in volume is verdubbeld.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de babka in 30 minuten mooi goudbruin.
  • Eet de babka als deze nog (lauw)warm is met evt. wat roomboter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.