Korean fried rice met kip en gebakken eitjes

Korean fried rice met een gebakken eitje

Ik had zin in nasi, maar dan geen nasi.. Snap je me? Eigenlijk gewoon gebakken rijst dus, met lekkere smaakmakers erdoor! Dus ging ik deze keer voor een Koreaanse gebakken rijst. Gewoon lekker simpel, met wat Koreaanse smaakmakers, lente uitjes, taugé en natuurlijk een gebakken eitje bovenop!

Ik vind het lekker om er dan ook nog wat kroepoek bij te serveren, maar natuurlijk is dat eigenlijk helemaal niet nodig.. Want deze bowl gebakken Koreaanse rijst is natuurlijk al voldoende, zeker met het gebakken eitje erbij. Maarja een goede kroepoek (van de toko) erbij, maakt het alleen nog maar beter!

Heb je restjes? Dan kun je deze heel goed bewaren en de volgende dag nog even opbakken. De rijst wordt dan weer lekker knapperig en heeft alle smaken extra goed opgenomen! Zeker niet weggooien dus 🙂

Geniet ervan!

Korean fried rice met kip en gebakken eitjes
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Korean fried rice

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 250 gram basmatirijst
  • 500 gram kippendijen
  • peper en zout
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 4 lente uitjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember van ongeveer 1,5 cm
  • 1,5 tl gochujang
  • 2 el palmsuiker
  • 3 el donkere sojasaus
  • 2 el appelazijn
  • 2 el honing
  • 1 el sesamolie
  • 1 el limoensap
  • 250 gram taugé
  • 4 eieren

Instructies

  • Kook de basmatirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Het liefst al wat langer van te voren, zodat de rijst kan afkoelen.
  • Snijd de kippendijen in blokjes en kruid deze ruim rondom met peper en zout.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan en bak hier de kippendijen mooi rondom bruin in.
  • Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de kip in de pan en bak even mee totdat de ui glazig is.
  • Maak de knoflook en gember schoon en rasp beiden. Bak ook ongeveer 1 minuutje mee.
  • Maak de lente uitjes schoon en snijd deze in ringetjes. Bak ze ook ongeveer 1 minuutje mee met de kip.
  • Voeg dan de gochujang, palmsuiker, donkere sojasaus, appelazijn, honing, sesamolie en limoensap toe en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg dan de rijst toe en bak deze op hoog vuur mooi krokant. Roer goed door zodat de saus goed verdeeld zit.
  • Roer er als laatste de taugé doorheen. Houd de korean fried rice warm met het deksel op de pan.
  • Bak dan 4 mooie spiegeleitjes in een aparte pan, breng op smaak met wat peper, zout en (evt.) chiliflakes.
  • Verdeel de gebakken rijst over 4 kommen en leg hier een gebakken eitje op. Serveer er evt. ook wat kroepoek bij.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.