Zit recept stond al eventjes op mijn lijstje, maar ik ben de laatste tijd druk bezig geweest met wat zakken pasta opmaken in huis. Dus deze kimchi noodles werden nog even vooruitgeschoven. Gelukkig heb ik ze nu eindelijk gemaakt, want wat zijn ze heerlijk!
Na mijn kimchi gebakken rijst vond ik het tijd voor een variant met noodles. Deze kimchi noodles zijn wat zoeter dan mijn gebakken kimchi rijst en er zit wat meer kimchi bij, altijd lekker! Ik deed er zelf ook nog een schepje crispy chili oil bij, ben daar echt verslaafd aan, en het kan prima nog wat pittiger 🙂
Ik ben in ieder geval fan! Dus ben jij ook fan van de Koreaanse keuken? Of wil je deze keuken juist wat beter leren kennen? Dan ga je deze kimchi noodles fantastisch vinden!
Geniet ervan 🙂
Kimchi noodles met een gebakken eitje
Instructies
- Kook de udon noodles gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snijd de guanciale of bakbacon in stukjes en bak in een droge wokpan mooi krokant.
- Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak ook een paar minuten mee totdat deze glazig zijn.
- Maak de lente uitjes schoon en snijd deze in ringetjes. Voeg ook toe aan de pan en bak even kort mee.
- Maak de knoflook schoon, snipper deze en voeg ook toe aan de pan. Bak nog ongeveer 1 minuutje mee.
- Snijd de kimchi fijn en voeg ook toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar.
- Voeg de noodles toe, samen met de taugé en bak op middelhoog vuur even mee.
- Voeg vervolgens de gochujang, sojasaus, honing, sesamolie en appelazijn toe. Roer alles goed door elkaar.
- Bak ondertussen de spiegeleitjes. Serveer de noodles met een eitje, wat extra lente uitjes, kimchi en bestrooi met gochugaru.