Speculaas cake met amandelen

Speculaas cake met amandelen

Speculaas is eigenlijk het hele jaar door lekker.. Maar ik denk er persoonlijk eigenlijk alleen maar aan rondom Sinterklaas. Op de een of andere manier is dat het moment om aan speculaas te denken, er zin in te hebben en dus iets lekkers met speculaaskruiden te bakken! Nou, dat is dus precies wat ik deed!

En wat hoort er bij speculaas? Amandelen! Dus vulde ik de cake met stukjes amandel en topte ‘m daar ook mee af. Het resultaat was deze heerlijke speculaascake met stukjes amandel. De stukjes amandel bovenop heerlijk geroosterd en de stukjes amandel in de cake lekker nutty en knapperig. Een heerlijke toevoeging aan de cake 🙂

En leuk omdat het niet de standaard Sinterklaas traktatie is. Ik denk dan namelijk vooral aan pepernoten en speculaas koekjes of speculaasbrokken. Maar een speculaascake (met speculoos) zie je niet zo vaak. Leuk en lekker dus om deze een keer te maken!

Smakelijk 🙂

Speculaas cake met amandelen
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Speculaas cake met amandelen

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 2 el speculoos pasta
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • mespunt zout
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 el speculaaskruiden
  • 100 gram amandelsnippers of fijngehakte blanke amandelen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Snijd de boter in blokjes en mix dit met de donkerbruine basterdsuiker en speculoos pasta tot een mooi luchtig mengsel.
  • Als je een luchtig mengsel hebt, kun je 1 voor 1 de eieren toevoegen. Voeg telkens pas een nieuw ei toe als de vorige volledig is opgenomen door het beslag
  • Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel en de speculaaskruiden toe en spatel dit door het beslag.
  • Spatel er vervolgens zo'n 80 gram van de gehakte amandelen doorheen, bewaar de rest om over de cake te strooien.
  • Vet een cakevorm in en stort het beslag in de cakevorm. Strijk dit glad en bestrooi met de rest van de amandelsnippers.
  • Bak de cake in 1 uur gaar in de voorverwarmde oven. Check of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is de cake gaar.
  • Laat de cake een half uurtje afkoelen in het cakeblik. Leg vervolgens een theedoek over de cake. Draai de cake om en schud 'm zo uit het cakeblik.
  • Laat volledig afkoelen op een afkoelrek of ovenrooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.