Gevulde speculaas muffins

Gevulde speculaas muffins

Gevulde speculaas kent iedereen denk ik wel. Maar ik wil juist niet de recepten maken die iedereen al kent en die overal al te vinden zijn. Daarom maakte ik dit jaar gevulde speculaas muffins en gevulde speculaas (American) cookies. Gewoon om lekker wat anders te doen dan wat we allemaal al kennen 🙂 Wat meer variatie in het aanbod!

En het is allemaal eigenlijk vrij makkelijk. Zelfs de amandelspijs maken is erg makkelijk. Gewoon een kwestie van blanke amandelen of amandelmeel fijnmalen met suiker en ei. En dat amandelspijs kun je vervolgens weer voor heel veel verschillende gerechten gebruiken. De hoeveelheid die je in dit recept maakt, is eigenlijk teveel. Maarja anders zou je een half ei moeten gebruiken en dat vind ik zelf gewoon niet echt praktisch. Daarom zou ik aanraden om gewoon deze hoeveelheid te maken en wat je over hebt lekker in de vriezer te bewaren. Zo kun je er nog eens iets anders mee maken!

Met deze gevulde speculaas muffins zet je met Sinterklaas eens wat anders op tafel dan de standaard pepernoten en (gevulde) speculaas (brokken). Ik vind het leuk om zo eens wat nieuwe dingen op tafel te zetten, hopelijk vind jij dat ook!

Smakelijk 🙂

Gevulde speculaasmuffins met amandelen en amandelspijs
0 van 0 stemmen

Gevulde speculaasmuffins met amandelspijs

Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 50 min
Porties: 6 XL muffins
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • XL muffinvorm
  • XL muffinpapiertjes

Ingrediënten

Amandelspijs

  • 1 ei
  • 200 gram amandelmeel of blanke amandelen
  • 200 gram fijne kristalsuiker

Speculaas muffins

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 120 ml karnemelk
  • 220 gram bloem
  • 2 el speculaaskruiden
  • 2 tl maizena
  • 2 tl bakpoeder
  • 150 gram amandelsnippers
  • extra kristalsuiker
  • 50 gram extra amandelsnippers

Instructies

Amandelspijs

  • Kluts het eitje en maal de helft van het ei samen met de amandelen of het amandelmeel en de suiker tot een stevige spijs in de keukenmachine of blender. Waarschijnlijk heb je wat spijs over straks, maar dit kun je gemakkelijk invriezen en gebruiken voor een volgende keer.

Speculaas muffins

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie. Roer hier met een garde de basterdsuiker doorheen. Meng hier vervolgens de eieren met de garde doorheen. Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde. Wissel nu de garde om voor een spatel.
  • Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, het bakpoeder, de speculaaskruiden en maizena goed door elkaar. Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar. Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet. Spatel er nu ook de amandelsnippers doorheen (houd wat achter voor de topping)
  • Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep de helft van het beslag in 6 grote muffin vormen. Maak 6 mooie balletjes van de amandelspijs en leg dit op het beslag. Verdeel de andere helft van het beslag over de bollen amandelspijs. Strooi vervolgens een dun laagje kristalsuiker over de bovenkant van het beslag en strooi daar de amandelsnippers overheen.
  • Bak de muffins in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling