Vlaams stoofvlees met Kasteel Rouge bier

Vlaams stoofvlees met Kasteel Rouge bier

Ik ben gek op koken met bier en wijn! En aangezien Kasteel Rouge eigenlijk wel mijn favoriete biertje is, was het wachten op de dag dat ik ermee ging koken. En dat is me in dit stoofpotje erg goed bevallen! Door het kersenbier en de kersenjam krijgt het stoofvlees een heerlijke zoetzure smaak. Dit geeft het nog net wat meer diepte dan een pan gewoon stoofvlees. En samen met de mosterd krijg je zo echt een goddelijke stoof!

Je hoort het al, ik ben fan! En niet zonder reden natuurlijk, want dit is echt superlekker! Persoonlijk vind ik dat stoofvlees het hele jaar door kan. Zeker als je het maakt met een biertje dat je in de zomer ook lekker op tafel zet. Want bij dit stoofpotje drink je natuurlijk ook een heerlijk flesje koud Kasteel rouge bier. Want wat maakt dit gerecht nou beter af dan een bijpassend biertje?

Wij aten hier heerlijke krokante frietjes bij en (sshht niet doorvertellen) geen groenten.. Terwijl een frisse salade hier bijvoorbeeld ook heerlijk bij is! Doe eens wat rood fruit door je salade. Dat past namelijk prima in de smaken van dit stoofvlees. Door de lichte kersensmaak in het Belgisch stoofvlees, past ander rood fruit hier ook heerlijk naast. En vergeet de frietjes natuurlijk niet!

Smakelijk 🙂

Vlaams stoofvlees met Kasteel Rouge kriekenbier en kersen

Vlaams stoofvlees met Kasteel Rouge

Voorbereiding 30 min
Bereiding 3 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram sukadelappen
  • peper en zout
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el grove mosterd
  • 50 gram bloem
  • 1 flesje Kasteel Rouge
  • 2 el kersenjam
  • mespunt kruidnagelpoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • bosje verse tijm
  • kopje runderbouillon

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes en kruid ruim rondom met zout en peper. Verhit de boter in een diepe stoofpan en bak hierin de blokjes vlees rondom bruin. Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak eventjes mee. Voeg de bloem toe en bak dit ook eventjes mee. Giet nu voorzichtig het flesje Kasteel Rouge bier bij het vlees en roer goed door. Schraap eventuele aanbaksels ook van de bodem.
  • Voeg vervolgens de mosterd, de kersenjam, het kruidnagelpoeder, de laurierblaadjes, een (thee)kopje bouillon en een bosje verse tijm toe. Roer alles goed door, doe het deksel op de pan en laat op laag vuur in 3 uur gaar stoven. Haal de laatste 30 minuten het deksel van de pan en laat inkoken tot de juiste dikte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *