Kasteel rouge brownies

Kasteel rouge brownies

Sinds ik de rode wijn brownies bij Annabella’s Foodblog zag, zat dit idee voor Kasteel rouge brownies in mijn hoofd.. En nu dan eindelijk gemaakt! En ze zijn écht superlekker geworden! Heerlijk smeuïg en zacht met een licht kriekenbier tintje eraan. Dit ga ik zéker vaker maken!

Ik heb in principe mijn basis brownierecept gepakt en een klein beetje aangepast zodat ik het Kasteel rouge bier erin kon verwerken. Iets meer bloem dus, zodat er ruimte was voor het bier in het beslag 🙂 En dat ging hartstikke goed! De brownie is denk ik ietsjes zachter dan mijn ‘gewone’ fudge brownies, maar heeft nog steeds wel echt een brownie structuur. Ik vind het heel erg goed gelukt dus!

Alle credits voor Annabella voor de inspiratie. Mocht je haar nog niet kennen, ga dan vooral gauw eens naar haar website, want wat heeft zij er lekkere dingen op staan zeg!

Geniet ervan 🙂

Kasteel rouge brownies
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Kasteel rouge brownies

Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 50 min
Porties: 20 stukjes
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram pure chocolade
  • 3 grote eieren
  • 270 gram lichtbruine basterdsuiker
  • rode voedselkleurstof
  • 150 gram tarwebloem
  • 40 gram cacaopoeder
  • 150 ml Kasteel rouge bier

Instructies

  • Snijd de boter en de pure chocolade in stukjes en smelt dit au ban marie boven een pan kokend water (laat de schaal met chocolade het water niet aanraken).
  • Roer goed door totdat alle stukjes gesmolten zijn. Laat de gesmolten chocolade op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Mix ondertussen de eieren met de basterdsuiker en vanillesuiker in ongeveer 10 minuutjes tot een volle bleke romige crème die ongeveer in hoeveelheid is verdubbeld.
  • Mix hier wat rode voedselkleurstof doorheen totdat je een mooie rode massa hebt.
  • Doe hier de gesmolten chocolade bij en mix alles door elkaar totdat het één glad geheel is.
  • Zeef hier vervolgens de bloem en cacao boven en spatel alles door tot een mooi egaal beslag.
  • Giet hier een deel van het Kasteel rouge bier bij en spatel voorzicht door elkaar. Voeg steeds een beetje bier toe en spatel dan weer totdat al het bier is opgenomen in het beslag.
  • Doe een stuk bakpapier in een cake- of bakblik. Laat het uitsteken zodat je straks de brownie er gemakkelijk uit kunt tillen.
  • Doe het beslag in de brownie vorm en strijk glad.
  • Bak de brownie in 25 tot 30 minuten gaar.
  • Beweeg de brownie op en neer om te kijken of de binnenkant nog wiebelig is. Als dat zo is, is de brownie nog niet helemaal gaar. Bak de brownie dan nog 5 minuutjes extra.
  • Laat de brownie daarna volledig afkoelen in het bakblik en daarna nog ongeveer een uurtje in de koelkast. Snijd daarna de brownie in stukjes en bewaar in een luchtdichte doos of eet direct op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling