Monchou brownies met bastognekoeken

Monchou brownies met bastognekoeken

Ik vind brownies echt fantastisch! Je kunt er echt eindeloos mee variëren 🙂 Dus deze keer maakte ik brownies met vlaaikersen, een monchou topping en bastognekoekjes. Een soort monchoutaart in brownievorm 🙂 En dat is een heel erg lekkere combi, geloof mij!

Een heerlijk gebakje voor bij de koffie of thee! En lekker makkelijk om te maken, ook wel fijn natuurlijk 🙂 En als je de brownie nog niet heb afgetopt, kun je de brownie ook prima invriezen of bewaren in de koelkast. Dan blijft je brownie nog best lang lekker. Als je de topping er al op hebt gedaan, dan kun je de brownie een stuk minder lang bewaren. En de bastognekoekjes worden op een geven moment ook wel zacht natuurlijk.

Dus houd je van chocolade, kersen en bastognekoeken? Of ben je gewoon een groot fan van monchoutaart? Dan ga je deze kersen-monchou brownies ook helemaal fantastisch vinden! Maken dus 🙂

Geniet ervan!

Monchou brownies met bastognekoeken
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Monchou brownies met bastognekoeken

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Koelen:4 uur
Totale bereidingstijd: 4 uur 50 minuten
Porties: 12 stukjes brownie
Author: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • Brownie springvorm

Ingredients

Brownie beslag

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram pure chocolade
  • 3 grote eieren op kamertemperatuur
  • 270 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram tarwebloem
  • 40 gram cacao
  • 1 pot vlaaikersen

Topping

  • 100 gram monchou
  • 50 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 pak mini bastogne koeken

Instructions

Brownie beslag

  • Snijd de boter en de chocolade in stukjes en smelt dit au ban marie boven een pan kokend water (laat de schaal met chocolade het water niet aanraken).
  • Roer goed door totdat alle stukjes gesmolten zijn. Laat de gesmolten chocolade op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix ondertussen de eieren met de basterdsuiker en vanillesuiker in ongeveer 10 minuutjes tot een volle bleke romige crème die ongeveer in volume is verdubbeld.
  • Doe hier de gesmolten chocolade bij en mix alles door elkaar totdat het één glad geheel is. Zeef hier vervolgens de bloem en cacao boven en spatel alles door tot een mooi egaal beslag. Voeg de vlaaikersen toe en spatel deze door het beslag heen.
  • Doe een stuk bakpapier in een cake- of bakblik. Laat het uitsteken zodat je straks de brownie er gemakkelijk uit kunt tillen.
  • Doe het beslag in de brownie vorm en strijk glad. Bak de brownie in een half uurtje gaar. Beweeg de brownie op en neer om te kijken of de binnenkant nog wiebelig is. Als dat zo is, is de brownie nog niet helemaal gaar. Bak de brownie dan nog 5 minuutjes extra.
  • Laat de brownie daarna volledig afkoelen in het bakblik en daarna nog ongeveer een uurtje in de koelkast. Pas dan kun je de brownie aftoppen.

Topping

  • Mix voor de topping de monchou, roomboter, vanille extract en poedersuiker tot een mooi glad en luchtig mengsel.
  • Strijk de topping over de brownie en steek er de mini bastogne koekjes in. Snijd de brownie in stukjes en serveer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.