Noedels met biefstuk champignons, bimi en sugarsnaps

Noodles met biefstuk en bimi

Eigenlijk wilde ik een soort Tokyo beef maken (zoals ik ‘m vaak bij de afhaal-wok eet), maar dit smaakte toch iets anders. Nog steeds wel lekker, maar niet wat ik er mee bedoelde, dus ik heb ‘m maar even anders genoemd :p Wel gewoon een heerlijk simpel wokje voor op een doordeweekse avond hoor! Alleen qua smaak gewoon anders dan hoe ik het in m’n hoofd had.

Ik vind bimi en sugarsnaps altijd heerlijk om mee te koken, vooral als het nog lekker beetgaar is. Zorg er dus vooral voor dat je groenten niet te gaar worden. Da’s jammer, dan wordt het namelijk een beetje slap en snotterig. Niet wat je wil in je wokje.

Ik koos voor lekkere dikke noedels, maar je kunt er juist ook die dunne (eier)noedels bij doen, allemaal lekker en echt afhankelijk van je eigen voorkeur. Serveer er wat kroepoek bij voor de lekker als je wil, maar is niet per se nodig 🙂

*Dit recept is onderdeel van een samenwerking met Meat Discounter

Smakelijk!

Noedels met biefstuk champignons, bimi en sugarsnaps
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Noodles met biefstuk en bimi

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingredients

Marinade

  • 400 gram biefstukpuntjes op kamertemperatuur
  • 2 el lichte sojasaus
  • 0,5 tl bakingsoda
  • 2 tl maizena
  • 2 el sake
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember van ongeveer 1 cm

Noedels

  • 300 gram dikke noedels
  • 2 rode uien
  • scheutje zonnebloemolie
  • 250 gram bimi
  • 250 gram sugarsnaps
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 100 ml kippenbouillon
  • 2 el oestersaus
  • 2 el lichte sojasaus
  • 0,5 tl msg
  • 0,5 tl suiker
  • 1 tl maizena
  • 250 gram taugé
  • 4 lente uitjes
  • sesamzaadjes

Instructions

Marinade

  • Maak de gember en de knoflook schoon en rasp beiden. Doe dit samen met de biefstukpuntjes en de overige ingrediënten voor de marinade in een ziplock zakje. Meng alles goed door elkaar en laat ongeveer een half uurtje marineren op kamertemperatuur.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en bak hier de biefstukpuntjes heel kort in aan totdat ze van buiten bruin zijn, maar vanbinnen nog mooi rosé. Schep ze uit de pan en gebruik de pan om de groenten in te bakken.

Noedels

  • Bereid de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel ze af met koud water.
  • Maak de rode uien schoon en hak deze grof. Bak de uien in de pan waarin je net de uien hebt gebakken.
  • Maak ondertussen de bimi en de sugarsnaps schoon en voeg deze toe aan de uien in de pan. Bak ook even op hoog vuur mee totdat ze wat feller van kleur worden.
  • Snijd de champignons in kwarten en voeg deze ook toe. Wok ook even mee totdat ze bijna gaar zijn.
  • Voeg vervolgens de kippenbouillon, oestersaus, sojasaus, msg en suiker toe en roer alles goed door elkaar.
  • Roer de maizena los met wat koud water en voeg dit ook toe aan de pan. Roer nog een keer goed door elkaar.
  • Maak de lente uitjes schoon en snijd deze in ringetjes. Roer dit samen met de taugé, biefstukreepjes en noedels door de groenten in de pan. Warm alles even goed op en verdeel over 4 kommen of diepe borden. Bestrooi met het sesamzaad en smakelijk eten!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.