Pasta met rundergehakt, bimi, erwtjes en pancetta in carbonarasaus

Pasta met gehakt, bimi en pancetta

Een heerlijk simpel pasta gerechtje dat inslaat als een bom! Op de een of andere manier zat ik na een schappelijk bordje van deze pasta echt ramvol. Ik denk dat het door de eieren kwam.. Of de grote pastaschelpen die ik hierbij gebruikte. Of misschien de zelfgebakken focaccia die ik hierbij at.. Maar waarschijnlijk gewoon een combi hiervan :pDeze pasta vult in ieder geval erg goed!

Ik weet nog dat ik een hele tijd terug een recept voor grote pastaschelpen met gehakt (en ik dacht brocoli) zag en wilde dat graag eens proberen. Maarja dat recept kon ik natuurlijk niet meer terugvinden. Toen ben ik zelf dus maar gaan bedenken hoe ik dit zou maken :p En daar is dit gerechtje uitgekomen! Een heerlijk simpele pasta met groenten, gehakt en een carbonara saus.

Een perfect gerecht voor een doordeweekse avond vind ik. Je staat er niet te lang voor in de keuken, kunt wat pasta opmaken die je nog in je voorraadkast hebt (dat was mijn doel in ieder geval) én je hebt toch een heerlijke maaltijd op tafel! Goede deal toch 😀

Smakelijk!

Pasta met rundergehakt, bimi, erwtjes en pancetta in carbonarasaus
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pasta met gehakt, bimi en pancetta

Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram pasta
  • 300 gram rundergehakt
  • chiliflakes naar smaak
  • zout en peper
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 gram pancetta plakjes
  • 200 gram bimi
  • 200 gram doperwtjes
  • 4 eieren
  • flinke handvol geraspte parmezaanse kaas

Instructies

  • Kook de pasta al dente in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking. Rul ondertussen het rundergehakt in een grote wokpan. Breng op smaak met peper, zout en chili flakes. Snijd de pancetta in stukjes en bak dit even mee met het gehakt. Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze. Bak dit mee met het gehaktmengsel.
  • Snijd de bimi in hapklare stukjes en bak dit ook mee met het gehakt. Bak dit ongeveer 10 minuutjes onder regelmatig roeren totdat de bimi beetgaar is. Voeg dan de erwtjes toe en roer nog even door. Kluts de eieren in een apart kommetje. Haal de pan met gehakt van het vuur en roer hier de pasta doorheen. Roer hier vervolgens ook de geklutste eieren met een flinke handvol geraspte kaas doorheen. Is je saus te droog, voeg dan een beetje kookvocht van de pasta toe of wat kokend water. Blijf roeren totdat je een mooie dikke smeuïge saus krijgt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.