Maple syrup panna cotta met pancetta

Maple syrup panna cotta met pancetta

Meestal zijn mijn nagerechten vrij zoet.. Maar deze keer (op verzoek van Michelle van Mies’ Winejournal) maakte ik een wat hartiger dessert, een soort pré dessert, mocht je daarna nog een echt zoet toetje willen 🙂 Of eindig je maaltijd met dit dessert, ook hartstikke lekker!

Sowieso vind ik zoete gerechten met pancetta en maple syrup heel erg lekker 🙂 dus ik besloot een panna cotta te maken met deze smaakcombinatie. Ook deed ik er nog wat pecannootjes bij, dat combineert namelijk ook heerlijk!

Michelle adviseerde er deze heerlijke dessertwijn bij en dat paste echt perfect!

Geniet ervan 🙂

Maple syrup panna cotta met pancetta pecan crumble
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Maple syrup panna cotta met pancetta

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Opstijven:4 uur
Totale bereidingstijd: 5 uur
Porties: 6 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram pancetta

Panna cotta

  • 500 ml slagroom
  • 3 el maple syrup
  • 3 gelatineblaadjes à 2 gram per stuk
  • zout

Pancetta praliné

  • 50 gram pecan noten
  • 70 gram suiker
  • 1 el maple syrup
  • 20 ml water

Instructies

  • Snijd de pancetta in heel kleine blokjes. Bak ze in een droge koekenpan totdat ze mooi krokant zijn.
  • Bewaar het bakvet en laat de pancetta uitlekken op keukenpapier

Panna cotta maken

  • Week de blaadjes gelatine in koud water totdat ze zacht zijn. Dit duurt een paar minuutjes. Vaak staat op de verpakking hoelang je de gelatine moet laten weken.
  • Verwarm ondertussen de slagroom en de maple syrup in een pannetje totdat de suiker is opgelost (net tegen de kook aan). Breng op smaak met een beetje zout.
  • Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg deze toe aan de warme room.
  • Roer totdat je een gladde egale massa hebt. Zeef dit zodat je een super egaal mengsel hebt.
  • Zet 6 dessertglaasjes klaar en verdeel het mengsel over de glaasjes.
  • Dek af met plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.

Pecan pancetta praliné

  • Maak de karamel door de suiker met het water en de maple syrup op laag vuur langzaam te verhitten totdat het mengsel begint te bubbelen (roer niet!). Laat op laag vuur bubbelen totdat de karamel mooi lichtbruin is.
  • Haal van het vuur en roer er de pecan nootjes en gebakken pancetta doorheen. Leg een velletje bakpapier klaar en giet het mengsel hierop uit. Laat uitharden en hak vervolgens grof met een scherp mes.
  • Garneer de panna cotta met de pancetta praliné.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.