Muffins met pancetta en maple syrup

Muffins met pancetta en maple syrup

Zoet en zout in baksels en oorspronkelijk zoete gerechten is helemaal terug door de combinatie van zeezout en karamel! Maar je kunt deze combinatie natuurlijk op verschillende manieren maken 🙂 Deze muffins krijgen hun zoet-hartige smaak namelijk van pancetta en maple syrup! Misschien niet de meest voor de hand liggende smaakcombinatie, maar wel minstens zo lekker als zeezout en karamel 😉

Deze muffins vul je met stukjes pancetta en een maple syrup botercrème, met lekker veel zeezout natuurlijk. Want de zoete muffin heeft wel een goede hartige tegenhanger nodig. In deze mufins komen beide smaken dus goed terug!

En wat deze muffins extra lekker maakt?! Naast de zoet-zout combinatie natuurlijk 😉 Is de vulling! Want eerlijk: een muffins mét vulling is altijd lekkerder dan een muffin zonder vulling. Maar om een goede verhouding muffin en vulling te krijgen, is het wel belangrijk dat je wat kleinere muffins maakt. Dan is de verhouding muffin en vulling precies goed! Ga jij deze muffins ook eens proberen?

Smakelijk!

Muffins met pancetta en maple syrup
Pin recept Delen op Facebook
0 van 0 stemmen

Muffins met pancetta en maple syrup

Voorbereiding 30 min
Bereiding 20 min
Porties: 10 muffins
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 160 gram pancetta in dunne plakjes
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 120 ml karnemelk
  • zeezout
  • 2 el maple syrup
  • 220 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl maizena
  • extra kristalsuiker

Maple syrup vulling

  • 75 gram boter op kamertemperatuur
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 el maple syrup
  • zeezout

Instructies

Muffins

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de plakjes pancetta mooi donkerbruin en superkrokant in een droge koekenpan (deze wordt vanzelf vet). Laat uitlekken op keukenpapier. Doe het vet (60 ml) dat uit de pancetta is gekomen uit de pan in een grote mengkom. Vul dit aan met zonnebloemolie (60 ml) totdat je in totaal 120 ml olie/vet hebt.
  • Roer hier met een garde de basterdsuiker doorheen. Meng hier vervolgens de eieren en de maple syrup met de garde doorheen. Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde. Breng het beslag op smaak met grofgemalen zeezout Wissel nu de garde om voor een spatel.
  • Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, het bakpoeder en maizena goed door elkaar. Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar. Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Als de droge ingrediënten half zijn opgenomen in het natte mengsel, verkruimel je de pancetta boven het beslag. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet. Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep het beslag in 10 muffin/cupcake vormpjes. Strooi vervolgens een dun laagje kristalsuiker en zeezout over de bovenkant van het beslag.
  • Bak de muffins in 20 tot 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen.

Maple syrup vulling

  • Maak de vulling door de ingrediënten voor de vulling goed door elkaar te prakken met een vork. Breng vervolgens op smaak met zeezout. Klop het vervolgens luchtig met de mixer. Doe het mengsel over in een spuitzak. Als de muffins volledig zijn afgekoeld kun je ze vullen
  • Doe de mond van de spuitzak zo diep mogelijk in de muffin (niet helemaal tot de bodem) en spuit zoveel vulling in de muffin totdat deze bovenop begint te scheuren. Haal dan de spuitmond uit de muffin, maar blijf een beetje knijpen zodat je ook nog een toefje vulling bovenop de muffin krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling